Hlavní obsah

Liverpool chce zpět na vítěznou vlnu

V rámci sedmadvacátého kola Premier League dnes přivítá Newcastle v St. James Parku nejlepší celek ligy za poslední období - Liverpool. Reds minulý týden sice ztratili body v derby s Evertonem, stále se ale chtějí prát o nejvyšší příčky.

Foto: AFP

Radost fotbalistů Newcastlu ze vstřelené branky.

Článek

Newcastle nevstoupil - stejně jako Liverpool - do letošní sezony tak, jak by si představoval. V poslední době se ale zvedl a propracoval se na desátou příčku tabulky. Do nového roku 2007 vstoupily Straky úspěšně; v St. James Parku dokázaly remízou 2:2 obrat o body vedoucí celek soutěže, Manchester United. Následně uspěli v Tottenhamu, kde zvítězili 3:2. Poté sice pouze remizovali s West Hamem, ale chuť si spravili hned v následném domácím souboji s Aston Villou. Dobrý zápas sehrály Straky i minulý týden na Craven Cottage s Fulhamem, nakonec ale prohrály 2:1. Do sestavy se dnes vrací obránce Celestine Babayaro, který chyběl posledních jedenáct zápasů kvůli svalovému zranění. Na listině zraněných ale stále zůstává velké množství jmen - Stephen Carr, Emre, Shay Given, Peter Ramage, Michael Owen, Shola Ameobi, Craig Moore a Charles N'Zogbia. "Potřebujeme se do pohárové Evropy kvalifikovat každý rok, takže i tento, i když letošní sezona je co se týče marodky výjimečná. Už pět měsíců nestačí na vyjádření počtu všech zraněných číslo s jedním znakem," konstatoval Glenn Roeder, zkušený manažer Strak.

Liverpool měl letos slabší start do sezony, ale v posledních měsících se dostal do velmi dobré formy. Především v domácím prostředí klopýtá jen zřídka. V Premier League je momentálně třetí - na druhou Chelsea ztrácí sedm bodů. Svěřenci Rafaela Benitéze mají za posledních čtrnáct zápasů skóre 25:2, což značí vůbec nejlepší formu z celé elitní anglické soutěže. Před třemi týdny to potvrdili s Chelsea, kterou na domácím hřišti porazili po brankách Kuijta a Pennanta 2:0. Ve vloženém kole poté Reds zvítězili ve West Hamu, vítěznou sérii tak přerušilo až derby s Evetonem, ve kterém nepadla žádná branka. Kvůli kartám se dnes Benitéz musí obejít bez svého krajana Xabiho Alonsa; nahradit by ho měl Mohamed Sissoko, který se vrací do sestavy po zranění. "Musíme si pamatovat, že jsme byli na vítězné vlně i přes klopýtnutí s Evertonem. Výsledek byl samozřejmě zklamáním, ale hráli jsme dobře a musíme v tom pokračovat," řekl španělský kouč ve službách Liverpoolu.

Liverpool je sice v St. James Parku hostem, i tak je ale považován za favorita s kursem 1.85. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.25 a vítězství domácích s kursem 3.70.

Reklama