Hlavní obsah

Dnešní program NHL otevřou Dallas s Anaheimem

, 10. února 2007

V sobotu se v NHL odehraje jedenáct zápasů. Čtyři z nich spolu sehrají kluby z různých konferencí. V zápasech týmů, kterým postupně ubývá naděje na úspěch, hostí Florida Phoenix a Philadelphia St. Louis. V utkáních Vancouveru s Atlantou a Minnesoty s Carolinou naopak půjde o vylepšení postavení v první osmičce. Jako první dnes nastoupí na led hokejisté Dallasu a Anaheimu.

Foto: REUTERS/Jessica Rinaldi

Karel Rachůnek z New Yorku Rangers (vlevo) prostřeluje brankáře Dallasu Mika Smithe.

Článek

Domácí klub podobně jako v minulé sezóně patří v pacifické divizi do bloku tří silných týmů, ale nepohybuje se tentokrát v jejím čele. První měsíc se Dallasu velmi vydařil, ale v těch dalších přišly i výpadky formy. Nejvíce to bylo patrné v lednu, kdy mužstvo vyhrálo v normální hrací době pouze ve dvou zápasech. Od poloviny prosince dostával v brance Dallasu neustále přednost Turco, který však byl v úterý na začátku deváté minuty zápasu vystřídán. Proti dnešnímu soupeři se mu navíc v probíhající sezóně příliš nedaří. Hvězdy hrají další utkání ve stejném čase hned zítra, čili je otázkou, jak domácí trenér brankářskou otázku tentokrát vyřeší. V útoku nebude mít k dispozici Morrowa, Otta a Barnabyho.

Anaheim začal sezónu ještě lépe než jeho dnešní soupeř a forma mu také vydržela podstatně déle. Problémy nastaly po Vánocích, kdy různorodá zranění postihla oba gólmany a postupně i oba klíčové obránce klubu. Po exhibiční pauze se však v tomto směru vše obrací k lepšímu. V obraně Anaheimu jsou zpět S. Niedermayer i Pronger. V brance dostává většinou přednost Giguere, který přepustil ve středu místo Bryzgalovovi, protože mužstvo hrálo druhý zápas ve dvou dnech. Kačeři však zatím v únoru marně hledají cestu ke vstřelení gólu v přesilové hře a naopak se jim nedaří na požadované úrovni bránit oslabení.

Bookmakeři bwin očekávají, že hostující tým započne své čtyřdílné cestování úspěšně. Na výhru domácího Dallasu vypsali totiž kurs 2,5. Hosté se skutečně v minulých sezónách naučili na ledě dnešního soupeře občas bodovat, což se jim naplno podařilo například i skoro přesně před měsícem. Dnes si lze na výhru Anaheimu, kterou by podpořil své tenčící se vedení v divizi, vsadit v kursu 2,25.

Reklama