Hlavní obsah

Potvrdí AS Řím roli favorita?

V rámci čtvrtfinále italského poháru se před měsícem utkala v dvojzápase mužstva Parmy a římského AS - z postupu se tehdy radovali hráči z hlavní italské metropole. Dnes se střetnou znovu, ale tentokrát k sehrání zápasu dvaadvacátého kola Serie A.

Článek

Římské AS je v tuto chvíli na druhé příčce italské ligy s jedenáctibodovou ztrátou na Inter. Do jarní části nevstoupili svěřenci trenéra Luciana Spallettiho zrovna nejlépe; remízy s Messinou a Livornem jsou ztrátou. Chuť si spravili v minulém kole se Sienou, kterou porazili díky brance Mirko Vučiniče 1:0. Minulý týden se v Itálii kvůli několikrát zmiňovanému incidentu v Catanii fotbalový koloběh zastavil a Římané tak přišli o zápas s Interem, který by hodně napověděl, jak se bude v budoucnu vyvíjet čelo tabulky. Na další zápas si tak hráči kolem hvězdy Francesca Tottiho museli počkat až do dnešního dne, kdy přivítají Parmu - utkání se jako jedno z mála aktuálního kola neobejde bez diváků. "Nechceme ve fotbale násilí, fotbal má být zábavou, ale tomu někteří lidé bohužel nerozumí," vrátil se kapitán AS k nedávnému incidentu, při kterém tragicky zemřel jeden policista. Právě Totti je do dnešního zápasu připraven po problémech s kolenem. Pochybný je naopak start u stopera Christiana Chivu, kterého by měl v základní jedenáctce nahradit Marco Cassetti. Mimo hru je jistě Alberto Aquilani.

Dříve velice slavná Parma se pomalu, ale jistě začíná vytrácet z nejslunnějšího fotbalového nebe. V minulém ročníku Série A skončila na sedmém místě, což není určitě špatné, ale byla zvyklá i na lepší umístění. Letos to není o nic lepší - spíše o moc horší; momentálně je v elitní italské soutěži až předposlední. Pouhých sedmnáct vstřelených branek a naopak šestatřicet inkasovaných je opravdu hrůzostrašná vizitka. Ve druhé polovině soutěže prozatím vybojovala ze tři zápasů tři body, když zvítězila AC Turín. Kouč Stefano Pioli bude dnes postrádat Alessandra Cardoneho a Andrea Pisana, kteří laborují s koleny. "Je to absurdní zemřít kvůli fotbalovému zápasu. Televizní záběry s Catanie mně připomínali boje v Iráku," řekl Ferdinand Coly, zkušený Senegalec ve službách Parmy.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Luciana Spallettiho v prvním poločase vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.48. Myslíte si, že Parma neodjede z Olympijského stadionu s prázdnou, pak si na to vsaďte - kurs na její neprohru je 3.72.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články