Hlavní obsah

Columbus a Chicago mají stejně malý počet bodů

, 11. února 2007

Pět zápasů má v neděli na programu NHL. Atlanta pokračuje ve svém cestování směrem do Edmontonu. Detroit stále hraje střídavě doma a venku a dnes přivítá Calgary. New Jersey se může výhrou nad Tampou Bay přiblížit čelu východní konference. Colorado potřebuje pro oživení nadějí na play off bodovat na ledě Dallasu. Columbus a Chicago již sezónu zřejmě pouze dohrají.

Článek

Domácí tým se podruhé v sezóně výsledkově zlepšil ve druhé půlce ledna, ale porážka v jeho samém závěru ho opět poznamenala a únor pro něj nezačal dobře. Ve čtvrtek se však opět vydařilo jedno utkání v brance Columbusu brankáři Norrenovi a přišlo těsné vítězství. K týmu se již dnes připojí i uzdravený brankář Leclaire, ale o tom, kdy ho trenér nasadí od začátku nějakého utkání, zatím není jasno. Do útoku se vrátil Žerděv, zatímco lednová posila Konopka se přestěhoval na farmu. Columbus by právě v útoku potřeboval notně zabrat, protože se mu v únoru zatím vůbec nedaří například přesilové hry. Měsíc je už mimo hru obránce Westcott.

Chicago po katastrofickém lednu zažívá v únoru zlepšení, které mu již ovšem zřejmě k velkému posunu tabulkou nepomůže. Svůj první zápas sezóny odehrál konečně i brankář Lalime, který přišel v létě jako posila, a udržel hned čisté konto. Chabibulin se v pátek také velmi snažil, ale střílet branky za jeho spoluhráče nemohl. Trenérovi Chicaga dělá v útoku radost, v němž mu může dnes chybět až šest hráčů, pouze v únoru pravidelně skórující Havlát. Naopak musel nechat odpočívat a ubrat časový prostor Bondrovi, na němž se projevuje to, že neabsolvoval tréninkový kemp. V týmu se již nachází pouze tři hráči, kteří odehráli všechny dosavadní zápasy sezóny.

Bookmakeři bwin očekávají, že dnes v souboji týmů, které mají stejný počet bodů, sehraje svou roli domácí prostředí. Na výhru Columbusu vypsali kurs 2,05. Hosté se blíží ke konci svého nejdelšího cestování v sezóně, které jim připadlo právě na první polovinu února. Na dnešní případné vítězství Chicaga si lze vsadit v kursu 2,8.

Reklama