Hlavní obsah

Duisburg přivítá lídra z Karslruhe

Velice pikantní náboj bude mít pondělní dohrávka 2. bundesligy. Lídr tabulky Karslruhe jede do Duisburgu, který je momentálně třetí a svými výbornými posledními výsledky dává jasně najevo, kam míří.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Zebry, jak se přezdívá Duisburgu, skončily v loňském ročníku bundesligy na poslední příčce a s prvoligovou příslušností se tak musely nejméně na rok rozloučit. Letos ale jasně dokazují, že chtějí, aby to trvalo nejkratší možnou dobu. Svěřenci Rudiho Bommera jsou momentálně třetí a díky včerejšímu zaváhání Rostocku je případné dnešní vítězství může posunout hned za jejich dnešního soupeře. "Chceme Karlsruhe na vlastním hřišti porazit. Doufáme, že nám v tom znovu pomohou naši skvělí fanoušci," řekl před dnešním utkáním Bommer. Do zápasu není stále připraven Mihai Tararache, zatímco špílmachr Youssef Mokhtari určitě nebude chybět v základní jedenáctce.

Karlsruhe skončilo v minulém ročníku 2. bundesligy na šesté příčce. To je určitě dobrý výsledek, letos si ale svěřenci trenéra Edmunda Beckera dali ještě vyšší cíl - postup mezi elitu. Prozatím to stoprocentně naplňují; prozatímní první příčka se ziskem pětačtyřiceti bodů je toho jasným důkazem. Ve druhé polovině soutěže si poradili doma s Burghausenem i Offenbachem, jedinou ztrátu zaznamenali v Kaiserslauternu, kde remizovali 1:1. V útoku se dnes představí Giovanni Federico, který rozhodl minulý týden svou brankou z devadesáté minuty duel s Offenbachem. "Zaslouží si hrát od začátku," vysvětlil tento tah Becker. Chřipka trápí celý týden Michaela Mutzela a do zápasu v Duisburgu nezasáhne. Nemocní byli i Auch Massimilian Porcello a Godfried Aduobe, ovšem narozdíl od Mutzela jsou k dispozici.

Jen díky domácímu prostředí jsou mírnými favority utkání sveřenci Rudi Bommera, na které bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 2.25. Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.10. Myslíte si, že Karlsruhe dnes prokáže, proč je na špici tabulky? Potom si vsaďte právě na jeho vítězství - kurs je rovných 3.00.

Reklama