Hlavní obsah

Rozjetá Atlanta míří do Utahu

Už pětkrát za sebou rozesmutnili basketbalisté Atlanty domácí fanoušky v městech, kam zavítali. O šestou výhru na palubovce soupeře v řadě se Hawks pokusí v Utahu.

Článek

Jednou z příčin nedávných úspěchů Atlanty je, že trenér Mike Woodson má konečně k dispozici téměř všechny hráče. Už na konci roku se uzdravil Josh Childresh, Josh Smith se dokonale zotavil z nedávné operace kýly a v únoru září s více než 22 body a devíti doskoky na zápas, a po třech týdnech absence se vrátil i rozehrávač Speedy Claxton. Vzhledem ke slabé úrovni Východní konference mohou Hawks stále směle pomýšlet na play off, o které svými výkony v poslední době srdnatě bojují. Atlanta sice zbytečně ztrácí doma, na své palubovce prohrála ve všech třech posledních zápasech, venku je to ovšem jiná káva. Na konci ledna ukončili svůj krátký trip vítězstvími v Bostonu a Orlandu, na začátku února těsně zvítězili v New Jersey a před třemi dny si v Arizoně vyšlápli dokonce na silný Phoenix, který porazili 120-111. Dobrou formu na cizích hřištích poté potvrdili i včera, když udolali Golden State 106-105. "Učíme se, jak vyhrávat," prohlásil po včerejší výhře Woodson. "Hodně nám pomohlo, že se hráči uzdravili," dodal trenér, jehož tým má už nyní na svém kontě o tři venkovní vítěství víc, než za celou loňskou sezonu.

Zatímco hráči Atlanty se uzdravili, na Utah dolehly těžké časy. Nebo lépe řečeno - měly dolehnout. Po minulém ročníku, poznamenaném zraněními, se letos Jazzmanům ztráty dlouho vyhýbaly. První rána přišla až na konci ledna, když si poranil nohu Carlos Boozer. Nejlepší střelec týmu je mimo hru na několik týdnů a vzhledem k tomu, že zdravotní problémy pronásledují i Andreje Kirilenka, daly se v Salt Lake City očekávat potíže. Jenže ty nepřišly. Utah bez Boozera sice prohrál hned první zápas, když doma nestačil na stěží průměrné New Jersey, potom ale porazil San Antonio, o tři dny později uspěl ve Phoenixu a po návratu domů si poradil s Chicagem a New Yorkem. Hrdinou posledního utkání, které Utah vyhrál až po prodloužení, se stal Mehmet Okur, s šestnácti body a deseti asistencemi se o ni ale výrazně zasloužil také rozehrávač Deron Williams a s osmnácti body a devíti doskoky se neztratil ani nováček Paul Millsap, který díky Boozerově absenci tráví na palubovce hodně času.

I přes vynikající formu Atlanty na cizích hřištích považují bookmakeři za jasného favorita zápasu Utah, na který vypsali kurs 1.25 a handicap 8 bodů. Myslíte si, že si hosté po Phoenixu poradí s dalším silným týmem? Potom si vsaďte na Atlantu, kurs na ni je rovných 4.00.

Reklama