Hlavní obsah

West Bromwich prověří Colchester

V předehrávce druhé nejvyšší anglické soutěže přivítá momentálně osmý Colchester třetí West Bromwich Albion. Oba celky mají v letošní sezoně podobné ambice - umístění v přední části tabulky a boj o postup do Premier league.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Colchester nasbíral během dvaatřiceti kol 51 bodů, což je jen o šest méně než druhý Birmingham. Z toho je jasné, že si stále drží postupové ambice a bude se prát až do konce. Do jarní části soutěže nenakročil zcela nejlépe; prohrál s Queens Park Rangers a Ipswichem. V posledních zápasech se ale vrátil k dobrým výsledkům, když zvítězil se silným Prestonem, poté remizoval už se zmiňovaným Birminghamem a o víkendu si poradil na hřišti v Barnsley s domácími v poměru 3:0 - utkání bylo rozhodnuto po deseti minutách, ve kterých se svěřenci Gerainta Williamse trefili dvakrát. Tento dřívější reprezentant Walesu má dnes jistě důvod k radosti z návratu Chrise Iweluma, který je po delší době fit ze zranění kolene.

West Bromwich spadl v minulé sezoně z Premier league a letos se chce pokusit o návrat. První polovinu soutěže zvládli svěřenci manažera Tonyho Mowbraye celkem dobře; po sedmadvaceti zápasech byli se třiačtyřiceti body na páté příčce. Momentálně jsou na tom ještě lépe, jelikož i druhá část sezony jim prozatím vychází. V posledních pěti zápasech získali 13 bodů - jedinou ztrátu zaznamenali o uplynulém víkendu doma se Southamptnem. Oporou mužstva je letos známý "hromotluk" John Hartson, který sem v létě zamířil z Celticu Glasgow. Mowbray nemá žádné problémy s čerstvými zraněními, ale přesto dnes sestavou s velkou pravděpodobností zamíchá, jelikož tradiční opory jsou z mnoha zápasů unavené.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání favorita. Na domácí vypsali kurs 2.55. Kurs na remízu má hodnotu 3.15. a na vítězství WBA si můžete vsadit v kursu 2.50.

Reklama