Hlavní obsah

Leverkusen změří síly s Blackburnem

Bez českých zástupců vstoupí do jarních bojů Pohár UEFA. O vítězi se rozhodne mezi zbylými jednatřiceti účastníky - dvaatřicátý Feyenoord byl kvůli výtržnostem svých fanoušků ze soutěže vyloučen. Zajímavým soubojem dnešního dne bude bezesporu duel v Bay Areně, domácím stánku Leverkusenu, který přivítá anglický Blackburn.

Foto: AP

Mladá hvězda Blackburnu Morten Gamst Pedersen (vpravo) v souboji s Lassanem Diarrou z Chelsea.

Článek

Momentálně sedmý celek německé bundesligy a finalista Ligy mistrů v roce 2002 vstoupil do jarní části domácí soutěže úspěšně, když zvítězil v Cáchách. Od té doby si ale připsal pouze porážky s Brémami i Wolfsburgem a remízu o víkendu s Frankfurtem, která byla velice šťastnou; Frankfurt podal obdivuhodný výkon a jen díky smolné brance domácího Kiesslinga z 90. minuty si nepřipsal v Bay Areně vítězství. Do sestavy se v už zmiňovaném zápase vrátil po operaci kolene kapitán Carsten Ramelow, ale jeho dnešní start není stoprocentně jistý. "Návrat byl možná příliš brzký, ale já ho opravdu potřebuji," uvedl Michael Skibbe, trenér Leverkusenu. Ten bude kromě možné absence Ramelowa postrádat proti Blackburnu beky Juana a Roqueho Juniora. "Chceme si vytvořit dobrou pozici pro odvetu, ale samozřejmě víme, že to bude velmi těžké, protože anglické týmy hrají velmi dobře organizovaně," osvětlil plány kouč Bayeru.

Blackburn sice nepatří jako Leverkusen do skupiny evropských velkoklubů G14, ale přesto určitě nevstupuje do dvojzápasu jako outsider. V poslední době totiž prokazuje v Premier league zcela jasně svou kvalitu, díky které se propracoval na aktuální desátou příčku tabulky. Poslední ligový zápas mu ale nevyšel určitě podle představ; svěřenci Marka Hughese prohráli nejtěsnějším možným rozdílem v Evertonu. V utkání se navíc zranil klíčový středopolař David Dunn. "Měl by se ale dát dohromady, neměl by to pro něj být problém," věří v záložníkovo uzdravení manažer Rovers. Se zlomenou nohou naopak stále laborují Robbie Savage a Andre Ooijer. Mimo hru jsou navíc čerstvě Morten Gamst Pedersen a Matt Derbyshire.

Oba celky nenastoupí v Bay Areně jak je zmíněno výše určitě v optimálních sestavách, přesto se očekává opravdu pikantní konfrontace německého fotbalu s anglickým. Mírným favoritem jsou podle bookmakerů společnosti bwin domácí s kursem 1.95. Remízu si můžete vsadit za kurs 3.25 a na vítězství hostů je kurs 3.55.

Reklama