Hlavní obsah

Livorno hostí za zavřenými dveřmi Espaňol

Velkým svátkem mělo být utkání třetího kola Poháru UEFA pro Livorno, ale kvůli bezpečnostním opatřením vlády je všechno jinak - zápas s Espaňolem Barcelona odehrají domácí za zavřenými dveřmi svého stadionu Armanda Picchiho.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Italský klub letos neprožívá prozatím zrovna vydařenou sezonu; v domácí soutěži je až na patnácté příčce s pouhým šestibodovým náskokem na sestupovou pozici. Světlou stránkou je tedy alespoň Pohár UEFA, ve kterém se zúčastní i jarních bojů, poté co šťastně postoupilo ze skupinové fáze, díky překvapivému vítězství v posledním zápase v Auxerre. O postup mezi nejlepší šestnáctku se popere s Espaňolem Barcelona, ale jak už je zmíněno výše - na domácím stadionu bez podpory svých fanoušků. "Duel bude pro celý klub i město historickým momentem a o to víc to pro všechny z nás bude smutný pohled vidět stadion Picchi prázdný," zalitoval Daniele Arrigoni, který dnes bude navíc postrádat duo Stefano Fanucci - Dario Knezevic.

Ze skupiny, ve které byla i pražská Sparta postoupil do třetího kola druhého nejprestižnějšého evropského poháru méně slavný městský rival Barcelony - Espaňol. Ten letos zažívá průměrnou sezonu - v Primera division je momentálně na desáté příčce. O víkendu překvapil svým vítězstvím na hřišti Celty Vigo, kterým dal zapomenout na předchozí neúspěšné výsledky. Do dnešního pohárového souboje vstoupí Periquitos na hrotu se zkušeným Ekvádorcem Walterem Pandianim, který k dnešnímu utkání pronesl následující slova: "Je pro nás důležité se nám o víkendu podařilo zvednout si sebevědomí. Pohár UEFA je pro nás jediná cesta k zisku nějaké trofeje. Dvojzápas s Livornem bude pro nás velice obtížný a musíme se plně koncentrovat více jak 180 minut." Trenér Ernesto Valverde dnes bude postrádat klíčové Ivána de la Peňu, Raúla Tamuda a Jonatase. Do sestavy se naopak vrací stoper Daniel Jarque, který na stadionu Balaidos nehrál kvůli disciplinárnímu trestu v posledním zápase ligové soutěže a záložník Eduardo Costa.

Utkání nemá žádného papírového favorita. Na domácí Livorno si můžete vsadit s kursem 2.40. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 3.15. Ten kdo věří ve vítězství hostů, může využít kursu 2.70. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články