Hlavní obsah

Poradí si rozjeté Lens s oslabeným Panathinaikosem?

Pohár UEFA dnes završí úvodní zápasy třetího kola. Stejně jako včera, tak i dnes se hraje několik zajímavých duelů. V jednom z nich přivítá ve skvělé formě hrající Racing Lens řecký Panathinaikos Atény.

Foto: rclens.be

Radost fotbalistů Racingu Lens ze vstřelené branky.

Článek

V tuto chvíli druhý nejlepší celek probíhající sezony francouzské Ligue 1 se dostal v poslední době do vynikající formy; ve třech zápasech domácí soutěže vstřelil úctyhodných devět branek - o čtyři z nich se postaral sedmadvacetiletý reprezentant Mali a kapitán Racingu - Seydou Keita. O víkendu dokázali Lens se Sochaux rozhodnout již do poločasu - dvě branky vstřelili v průběhu tří minut. "Zápas se Sochaux byl velice těžký, dokud jsme nedali první gól," řekl útočník Monterrubio, který v zimní přestávce zamířil do Lens ze Stade Rennes. "Prozatím bojujeme o kvalifikaci do Ligy mistrů tři nebo čtyři týmy. Zbývá ale ještě 14 kol a může se tedy toho stát velmi mnoho. Musím vyzdvihnout celý tým. Obranu, zálohu i skvěle pracující útok. Mohli jsme dát více než tři góly," konstatoval kouč Francis Gillot. Ten do dnešního utkání musí vítěznou sestavu pozměnit; starty v evropských pohárech v letošní sezoně za Červenou Hvězdu Bělehrad má duo Nenad Kovačevič - Milan Biševac a nesmějí tak v tomto ročníku do Poháru UEFA v dresu Lens zasáhnout. Do základní jedenáctky se naopak po prodělané chřipce vrací Marco Ramos a stejně tak Sebastien Chabbert, který měl žaludeční problémy.

Panathinaikos letos v domácí soutěži určitě neprožívá zrovna úchvatnou sezonu; ze třetí příčky aktuálně ztrácí na první Olympiakos jedenáct bodů a vzhledem k devíti zbývajícím kolům se zdá být zcela jasné, že stejně jako v předchozích dvou letech titul zeleným Atéňanům unikne. Tomuto pohledu do budoucna dost přispěly poslední dva zápasy slavného Pana. Nejdříve odjeli svěřenci Victora Muněze s prázdnou ze hřiště PAOKu Soluň a o víkendu pouze remizovali na domácím stadionu s OFI Kréta. Dnes má zkušený kouč a dříve dlouholetý hráč FC Barcelony značné problémy se sestavou; z obranné čtveřice chybí Serič, Darlas, Kotsios a otazník stratu visí i nad stoperem Antonssonem. Dále nenastoupí kapitán Gonzalez a další střední záložník Victor. Mimo hru je i útočník Tsigas.

Na Lens dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.60. Věříte, že hráči Panathinaikosu dokáží uhrát alespoň cennou remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 2.04. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 20:45 a potom začněte sázet live.

Reklama