Hlavní obsah

Lyon zajíždí na horkou půdu Lille

Netradičně v pátek odstartuje pětadvacáté kolo francouzské Ligue 1. Na programu není kdejaký zápas, ale rovnou šlágr. Na stadionu Grimonpreze Joorise přivítá domácí Lille lídra z Lyonu, kterému se v poslední době nedaří zrovna podle představ.

Článek

Lille nevstoupilo do letošního ročníku elitní francouzské soutěže moc dobře, ale postupně lepší a lepší forma ho vyšvihla na aktuální třetí příčku tabulky. Po pěti utkáních bez porážky prohráli svěřenci Clauda Puela minulý víkend v Toulouse nejtěsnějším možným rozdílem. Nyní má velmi nabitý program - dnes hraje s Lyonem a v úterý ho čeká utkání Ligy mistrů s Manchesterem. "Lyon má kvalitní mužstvo na to, aby mohl hrát ligové zápasy i Ligu mistrů narozdíl od nás bez nějakých problémů. Toto je nesrovnatelné," vysvětlil Claud Puel, proč žádal pro páteční termín tohoto zápasu, což se mu nakonec povedlo. Francozský kouč se dnes bude muset obejít bez zraněné dvojice Mathieu Debuchy - Mathieu Bodmer. Otazník startu navíc visí nad Souleymanem Youlou, stejně jako Mathieum Robailem.

Králem Francie je už několik let Lyon. Ten získal pět ligových titulů v řadě a letos míří za dalším. Jeho úvod do letošní sezony byl neuvěřitelný; svěřenci Gérarda Houlliera poznali poprvé hořkost až ve dvanáctém kole a podruhé ve dvacátém. Po tomto neúspěchu ale přišly další - porážka v Bordeaux, remíza s Nice a prohra v Troyes. Chuť si Olympik spravil tedy až minulý týden, kdy porazil na svém stadionu Lorient 1:0. O jedinou branku zápasu se postaral útočník a konkurent v útoku Milana Baroše - Fred, který dnes na hřišti nebude určitě chybět narozdíl od vykartovaného kapitána Juninha. Toho v sestavě nahradí Jeremy Toulalan, který si trest za karty odpykal v minulém zápase, stejně jako stoper Cris. Po zranění se dále vrací do sestavy Tiago a v nominaci je i útočník Karim Benzema. Otazníky visí nad starty Alou Diarry a Sylvaina Wiltorda.

Jestliže budete dnes hledat utkání s favoritem, tak právě toto do vašeho výběru nepatří. Na vítězství Lille a shodně i remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.95. Na vítězství hostů z Lyonu si můžete vsadit za kurs 2.35. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama