Hlavní obsah

Prodlouží Stuttgart frankfurtskou sérii neúspěchů?

Eurotip.cz

Tradiční páteční předehrávka otevře dvaadvacáté kolo bundesligy. Tentokrát se odehraje ve zrekonstruované Commerzbank-Areně, domácím stánku Frankfurtu, který hostí ambiciózní Stuttgart. VFB je v poslední době k nezastavení a na tříbodový zisk brousí zuby i dnes.

Foto: dpa

Nejlepší střelec Stuttgartu Mario Gomez (vlevo) v souboji s Markusem Brzenskou z Frankfurtu.

Článek

Frankfurt letos patří opět k průměru elitní německé soutěže - momentálně se nachází na dvanácté příčce bundesligy, ale pouze s tříbodovým náskokem na sestupovou pozici. Svěřenci trenéra Friedhelma Funkela hrají překvapivě lépe venku než doma - na hřištích soupeřů získali dvanáct bodů a na domácím stadionu o jeden méně. V poslední době se jim ale nedaří nikde; už šest utkání nepoznali chuť vítězství - naposledy se jim to povedlo 3. prosince v Cáchách. Minulý týden ale podali velmi dobrý výkon v Leverkusenu a jen díky smolné brance domácího Kiesslinga z 90. minuty si přivezli z Bay Areny pouze bod za remízu 2:2. Několik tutových šancí zahodil útočník Takahara, který jinak podal velmi dobrý výkon, ale branku nedal a Energie tak přišla a důležité dva body. Mezi třemi tyčemi se dnes stejně jako minulý týden objeví náhradní brankář - Makedonec Oka Nikolov, který zastupuje zraněného Markuse Prölla. Mimo hru je obránce Christoph Spycher, jenž obdržel v Leverkusenu červenou kartu a dnes má tedy vystavenou stopku.

Stuttgart letos nechává zapomenout na nevydařený minulý ročník, kdy skončil až na deváté příčce tabulky. Pod vedením Armina Veha se drží stále mezi nejlepšími. Po dobrém podzimu si tuto pozici prozatím upevňuje na jaře; kromě úvodního kola druhé poloviny, kdy prohrál 4:1 s Norimberkem, doposud nezaváhal. Především minulý týden předvedl výborný týmový výkon, který byl oceněn vítězstvím 4:1 s Brémami. V tomto zápase se gólově prosadil i Mario Gomez a osamostatnil se tak s dvanácti brankami na čele tabulky střelců. "Jsem z Maria nadšený," řekl kouč Veh, který dnes nemá narozdíl od posledního utkání k dispozici kompletní kádr. Zraněný je totiž stoper Fernando Meira, ne jehož místo se pravděpodobně posune z kraje obrany Tasci a pravého beka bude hrát Osorio.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání výrazného favorita. Na domácí vypsali kurs 3.20. Kurs na remízu má hodnotu 3.10 a na vítězství Stuttgartu si můžete vsadit v kursu 2.15.

Reklama