Hlavní obsah

Brémy chtějí zpět před Stuttgart

Včera otevřel dvaadvacáté kolo bundesligy duel Frankfurtu se Stuttgartem. VfB se díky svému vítězství posunulo na druhou příčku tabulky před Brémy. Werder dnes hostí poslední celek tabulky - Hamburk, který je ale stále považován za velmi kvalitní mužstvo a návrat na druhou pozici svěřencům Thomase Schaafa jistě velmi znepříjemní.

Článek

Brémy získaly v podzimní části sezony šestatřicet bodů, když dokázaly vstřelit neuvěřitelných sedmačtyřicet branek, což je suverénně nejvíc ze všech účastníků bundesligy, ale v posledních dvou kolech vyšly bodově naprázdno; nejdříve doma podlehly lídrovi ze Schalke a minulý týden nestačily na Stuttgart. Chuť si tak v týdnu spravily alespoň v Poháru UEFA, ve kterém doma vstoupily výborně do dvojzápasu s Ajaxem Amsterdam, který porazily 3:0. "To byla jasná zpráva pro všechny co nás kritizovali," komentoval úspěšný zápas obránce Per Mertesacker. "Jsme zpátky ve formě a teď musíme vítězit," dodal. Nejlepším střelcem týmu je stejně jako v loňské sezoně Miroslav Klose, jenž mířil přesně už jedenáctkrát, ale proti Ajaxu vyšel střelecky naprázdno. Ve svém klubu drží ještě další primát - na jedenáct gólů už i přihrál a předstihl tak svého spoluhráče Diega. Fit je dnes konečně Tim Borowski, který bude krýt záda trojici ofenzivních hráčů - Diego - Miroslav Klose - Aaron Hunt

Kdyby se v Evropě vyhlašovala cena pro největší zklamání letošního fotbalového ročníku, tak by právě Hamburg byl jistě velkým favoritem na vítězství. Mužstvo plné hvězd vůbec nenaplňuje předsezónní prognózy a jak to tak vypadá, bude mít letos dokonce obrovské problémy se záchranou. Momentálně je na poslední příčce, když na sestupovou pozici ztrácí dva body. V minulém kole ale dokázal podruhé v sezoně zvítězit, debakl 3:0 uštědřili svěřenci Huuba Stevense, který nedávno nahradil na lavičce Thomase Dolla, Dortmundu. Radost z vítězství poznali po dlouhých třinácti kolech. Oproti minulému zápasu bude moci nastoupit Nigel de Jong, který stál kvůli pěti žlutým.

V roli papírového favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Thomase Schaafa vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.60. Myslíte si, že Hamburk potvrdí svůj poslední vydařený zápas a neodjede z Weser stadionu s prázdnou? Pak využijte kursu 2.06 na jeho neprohru.

Reklama