Hlavní obsah

Boston cestuje dál

Eurotip

Tři zápasy jsou na programu NHL v pondělí. Vzhledem k začátku utkání budou mít brzy za sebou svůj divizní duel hokejisté New York Islanders a hostujícího rozjetého Pittsburghu. Nashville bude mít v zápase s Phoenixem příležitost vylepšit před vlastními fanoušky dojem z nepovedeného uvedení Forsberga v domácím dresu. Boston bude posilovat jeho naději ve Philadelphii.

Článek

Domácí klub zažívá nejlepší část jeho zpackané sezóny. Po exhibiční pauze Philadelphia nebodovala pouze ve třech z jedenácti utkání. Do branky se během této doby dostal i Leighton, ale zkušený Esche se již vrátil na alespoň na střídačku, čili je možné, že se dnes či zítra dostane i do branky. Letci však za sobotní výhru vděčí kromě jiného i výkonu Niittymakiho. Mužstvo se tedy rychle vzpamatovalo z odchodu Forsberga. Philadelphia se však nyní bude muset také vyrovnat s absencí důležitého vyrovnaného střelce a nahrávače, kterým je Knuble. Trenér tak možná vezme na milost Yorka, kterého několikrát v minulých zápasech nepostavil.

Boston ztrácí na play off osm bodů, což není vzhledem k jeho nízkému počtu odehraných zápasů nepřekonatelné. V únoru se mu zatím venku daří, když neuspěl pouze v jenom ze čtyř zápasů. Na tolik potřebné výhry se ovšem docela nadřel, jelikož jich dosáhl až mimo normální hrací dobu. Medvědi jsou rádi, že se jim po vlně zranění alespoň částečně stabilizovala sestava. Snad i z tohoto důvodu si během nedávné výměny dovolili do mužstva přivést i Kobasewa, který dosud nebyl schopen za nový celek nastoupit. Kromě něj je také nejisté, zda bude moci hrát další útočník Bergeron. Boston čekají tento týden čtyři zápasy venku, čili se očekává, že v některém z nich dostane šanci též náhradní brankář Toivonen, který zatím v únoru nechytal.

Bookmakeři bwin očekávají poměrně vyrovnaný zápas. O něco málo více favorizují zvedající se domácí tým. Na výhru Philadelphie vypsali kurs 2,3. Domácí prostředí však v minulých čtyřech sezónách žádnou výhodou nebylo. Dnes si lze na vítězství hostujícího Bostonu vsadit v kursu 2,45.

Reklama