Hlavní obsah

Vancouver táhne vítěznou šňůru

, 22. února 2007

Dvanáct duelů má na programu čtvrteční NHL. Trenér Murray neprozradil, zda se do branky Ottawy po skončení trestu dnes v Buffalu vrátí Emery. New York Islanders a Toronto si spolu zahrají ve chvíli, kdy mají pod hranicí osmičky shodný počet bodů. Los Angeles hostí Vancouver.

Článek

Domácí celek měl po exhibiční přestávce velmi náročný program. Los Angeles sehrálo před vlastním publikem pouze dva z posledních jedenácti zápasů. Nyní se vrací domů na deset dní. Šanci na účast v play off si však značně zmenšílo již v prvním měsíci sezóny a definitivně o ni přišlo kvůli špatnému lednu. Králové právě na jeho začátku dokázali naposledy potěšit své fanoušky výhrou v domácím prostředí. Od exhibiční pauzy dostává v brance výrazně přednost nově angažovaný Burke. Nastoupit by zřejmě v obraně Los Angeles ještě dnes neměl Norstrom.

Vancouver od Vánoc září. Za dva měsíce odjel bez bodu z ledu dohromady pouze ve třech zápasech. Díky této sérii se dokázal osamostatnit na čele velmi vyrovnané severozápadní divize, což je důležitá pozice pro první kolo play off. V úterý pro něj začal další test jeho schopností, protože se vydal na cestu po pacifické divizi. Začal dobře, přestože trenér postavil do branky po měsíci Sabourina. Z pohledu celé ligy extrémně vytížený Luongo si odpočinul a dnes by tedy měl zase hájit branku Vancouveru on.

Bookmakeři bwin očekávají, že více bodů si připíší motivovaní hosté. Na výhru Los Angeles vypsali kurs 2,8. Hostujícímu celku se venku poměrně daří, ale poslední tři výhry dosáhl až mimo normální hrací dobu. Dnes si na vítězství Vancouveru v normální hrací době lze vsadit v kursu 2,05.

Reklama