Hlavní obsah

Milwaukee chce ukončit sérii proher

Dvě těsné prohry mají za sebou basketbalisté Milwaukee. Bucks, kteří přivítali zpátky Michaela Redda, se smůlu pokusí prolomit v Madison Square Garden proti domácím Knicks.

Článek

Milwaukee je jedním z týmů, jejichž letošní sezonu výrazně poznamenala zranění. Kvůli zraněnému kotníku si letos ještě nezahrál - a už ani nezahraje - Bobby Simmons, téměř polovinu sezony promarodilo další křídlo Bucks Charlie Villanueva a zranění se nevyhýbala ani dalším hráčům. To nejhorší ale přišlo na začátku ledna - tehdy se zranil Michael Redd, s téměř 28 body na zápas nejlepší střelec týmu a zároveň jeden z nejproduktivnějších hráčů celé NBA. Bez něj odehrálo Milwaukee 20 zápasů, během nichž dokázalo uspět jen třikrát. Hned po zápase All-Star ale fanoušky Bucks potěšila zpráva, že Redd nastoupí proti Detroitu - a hned to bylo znát. Milwaukee proti nejlepšímu týmu Východní konference srdnatě bojovalo a prohrálo nejtěsnějším možným rozdílem 83-84. Po sérii pěti proher v řadě byli hráči trenéra Stottse podobně blízko vítězství i o den později v Indianě; zápas rozhodlo až druhé prodloužení, po němž se radovali domácí Pacers z vítězství 136-129. "Máme problémy se závěry zápasů. Vždycky se najde něco, kvůli čemu prohrajeme," povzdechl si po nešťastném utkání Terry Sttots, který dnes možná bude znovu postrádat Villanuevu.

Je ovšem pravdou, že jeho hráči narazili na silný Detroit a poté hráli v Indianě, kde se rozhodně nevítězí snadno. Dnes je čeká přijatelnější soupeř. Newyorští Knicks totiž prožívají svou typickou sezonu - mají zápornou bilanci 24-31 a v boji o play off se udržuje jen díky slabé úrovni Východní konference, ovšem trenér Thomas dal najevo spokojenost se současným složením týmu. Knicks mají konečně pohromadě uzdravenou trojici rozehrávačů Marbury, Francis, Crawford, která spolu s nejlepším střelcem týmu Currym a výborně doskakujícím Davidem Leem dovedla Knicks v únoru k několika dobrým výsledkům. Prohru v Charlotte napravili newyorští hráči v Orlandu, kde dokázali vyhrát 94-86 a poté se radovali i doma, kde porazili Clippers 102-90. V Utahu prohráli jen těsně 102-104, o tři dny později ale využili slabou formu losangeleských Lakers, které udolali 107-106. Vrtkavou formu potvrdila nepříjemná prohra v Golden State, které se radovalo z vítězství 120-101. Po pauze na zápas All-Star začali Knicks dobře - po dvou týdnech znovu porazili Orlando, tentokrát 100-97, ovšem o den později Philadelphia využila absence Davida Leeho a rozdrtila newyorský tým na své palubovce 104-84.

Dnes se Knicks znovu představí doma, kde jsou podle bookmakerů favority utkání s kursem 1.59 a handicapem 3.5 bodů. Myslíte si, že Milwaukee konečně dovede utkání do vítězného konce? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.50.

Reklama