Hlavní obsah

Detroit se může pomstít Edmontonu

, 23. února 2007

Páteční NHL nabízí možnost vsadit si na tři zápasy. V pacifické divizi se Dallas pokusí na vlastním ledě stáhnout náskok Anaheimu, který není ovšem tak velký, jak se zdá, pokud bereme v potaz i počet odehraných utkání. Vzhledem k malému počtu zápasů, které má za sebou, nevzdal boj o play off Boston, který cestuje na led Tampy Bay. Detroit se na vlastním ledě utká s Edmontonem.

Článek

Domácí celek bojuje o první místo v centrální divizi, protože být v ní druhý by znamenalo v nejlepším případě pád na čtvrtou příčku v západní konferenci. Detroitu se před vlastními fanoušky skvěle daří. Ve třinácti domácích zápasech v řadě nejen vyhrál, ale dokonce soupeřům nedopřál ani jediný bod. Rudá křídla již také nemusí řešit problémy s brankáři. V minulých dvou zápasech k výhře týmu pomohl Hašek, který by si rád do konce základní části sezóny vyzkoušel i chytání ve dvou utkáních jdoucích za sebou ve dvou dnech. Trenér Detroitu ovšem oznámil, že mu k tomu zatím příležitost nedá, ačkoli klub hned zítra zamíří na led svého divizního konkurenta.

Edmonton jako finalista minulého play off řeší zcela jiné problémy. Již deset dní cestuje a obtížně hledá body, které by ho přiblížily k možnosti prodloužit si sezónu. Teprve včera se dočkal výhry, na níž se výrazně podílel brankář Roloson, jelikož neinkasoval žádnou branku. Olejáři svou brankářskou jedničku v úterý šetřili, čili lze očekávat, že dnes nastoupí znovu. Nováček z obrany Gilbert naopak včerejší zápas po tvrdém střetu v první třetině nedohrál. Větší problémy má ovšem Edmonton v útoku. Dlouhodobě v něm chybí Moreau, k němuž se nedobrovolně postupně v únoru přidali Stoll, Pisani a Nedvěd.

Bookmakeři bwin jednoznačně favorizují domácí celek. Na další domácí výhru Detroitu bez ztráty bodu vypsali kurs 1,65. Hosté v dlouhodobé části sezóny vyhráli na ledě dnešního soupeře naposledy před sedmi lety. Minulý rok však Edmonton zaskočil dnešního soka na jeho ledě v play off hnedle dvakrát. Dnes si lze na vítězství hostujícího celku vsadit v kursu 4,0.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články