Hlavní obsah

Islanders mohou dostihnout dnešního soupeře

Eurotip

Deset zápasů dnes bude sehráno v zámořské NHL. Calgary se pokusí vrátit do hry o první místo v severozápadní divizi výhrou nad San Jose. Colorado už zase míří ven, když se bude snažit oživit naději na play off na ledě Los Angeles. Na východě začnou dvě utkání dříve. New Jersey hostí Washington a New York Islanders se v důležitém zápase střetne s Montrealem.

Článek

Ostrované se po exhibiční pauze vzepjali k mimořádným výkonům. Bez bodu odjeli z ledu pouze ve dvou ze čtrnácti zápasů. Pro New York Islanders platí v tomto období jednoduché pravidlo, že pokud skórují, tak bodují. Díky těmto jednoduchým počtům se domácí celek dostal do přímého kontaktu s první osmičkou klubů ve východní konferenci. Trenér se dohodl s jedním z nejvytíženějších brankářů ligy DiPietrem, že by měl odchytat v ideálním případě všechna utkání, která má ještě mužstvo sehrát do konce základní části probíhající sezóny. Obtížnější situaci řeší Islanders na dalších postech. Mimo hru je několik obránců včetně Martínka, který si již nejspíše do konce ročníku nezahraje. V útoku již nějakou dobu chybí Bates a Jašin.

Montreal prožíval do minulé neděle nejhorší měsíc této sezóny. Vše vyvrcholilo šňůrou šesti zápasů, během nichž nezískal žádný bod a vstřelil v nich dohromady pouze deset branek. Ze sestavy vypadlo postupně několik hráčů. Již poněkolikáté v této sezóně nuceně odpočívá Begin a na pár týdnů se do útoku nepostaví ani jeho kolega Kovaljov. Problémy postihly i obranu a s otazníkem dnes bude start dalších tří hráčů. Obrat ve výsledcích Montrealu přišel ovšem v momentě, kdy se zjistilo, jak dlouho nebude schopen chytat Huet. Aebischer nepodává nijak oslnivé výkony a šanci tedy dostal slovenský nováček Halák, který pro mužstvo zatím vychytal vítězství ve všech zápasech, v nichž nastoupil.

Bookmakeři bwin předpokládají, že domácí celek zlikviduje bodovou ztrátu na dnešního soupeře. Na výhru New York Islanders vypsali kurs 2,05. Hosté jsou v obtížné situaci také kvůli tomu, že mají odehrán poměrně velký počet utkání. V probíhající sezóně nebylo dosud ve vzájemných zápasech domácí prostředí žádnou výhodou, ale Montreal už si ani nepamatuje, kdy na ledě dnešního soka uspěl ve všech utkáních základní sezóny. Na hostující celek si lze vsadit v kursu 2,8.

Reklama