Hlavní obsah

La liga dnes nabídne madridské derby

Jednoznačně nejprestižnější duel 25. kola španělské Primera division uvidí stadion Vicente Calderona. Na domácím stánku Atletica Madrid se představí věčný městský rival - Real Madrid. Půjde o souboj na ostří nože, neboť oba týmy od sebe v tabulce dělí pouhé tři body.

Článek

Domácí Atletico neprožívá v poslední době příliš šťastné období, ale přesto se bodově neustále drží na dohled vedoucí čtveřice. Za poslední nezdary svěřenců trenéra Aguirreho může především těžký los. V minulém kole nestačili hráči Atletica na Sevillu, které na jejím hřišti podlehli 1:3. Před třemi týdny byla nad síly Atletica Valencia, kde prohráli také 1:3. Jedinou útěchou tak může být čtrnáct dní staré vítězství 1:0 nad slabým Bilbaem. Madridský klub střelecky táhne dvaadvacetiletý reprezentant Fernando Torres, se sedmi zásahy nejlepší střelec týmu. V útočně laděném souboru ho však dokáží zastoupit i jiní, pravidelně s ním v útoku nastupuje argentinská naděje Agüero, asi nejpříjemnější překvapení letošní sezony, a také ostrostřelec Mista. Menší problém by v zápase se slavnými Los Blancos mohl nastat v záloze, protože dnes nenastoupí vykartovaný Portugalec Costinha; nahradit by jej měl jeho krajan Ze Castro. Důležitost utkání potvrdil i trenér Javier Aguirre: "S dvěma hlavními rivaly jsme nedávno prohráli, tohle je třetí šance, jak to vše napravit."

Slavnější z dvojice madridských klubů se letos potýká s nevídanou kritikou ze všech stran. Neustále se mluví o budoucnosti italského trenéra Capella a na mužstvo tyto vyostřené spekulace jednoznačně doléhají. Ovšem v úterním zápase Ligy mistrů Real ukázal, jak silným týmem je. Do zápasu s Bayernem Mnichov vlétl jako uragán a v poločase vedl už 3:1 především zásluhou parádně zahrávaných standardních situací v podání Davida Beckhama. Jenže konečný výsledek 3:2 nahrává do odvety spíš Němcům. V dnešním utkání to ovšem budou mít Galacticos poněkud ztížené, neboť hvězda posledních dní Beckham bude díky vyloučení v minulém kole s Betisem sledovat zápas pouze z tribuny. V úterním utkání Ligy mistrů se navíc znovu zranil Roberto Carlos a minimálně v dnešním zápase nenastoupí. Marodku doplňují ještě obránce Sergio Ramos a záložník Mohamadou Diarra. Bílý balet v posledních kolech ligy naprosto selhal, minulý týden si nedokázal poradit ani s průměrným Betisem Sevilla na domácí půdě. Střelecké trápení neprotrhl ani nejlepší střelec týmu Ruud van Nistelrooy, který se naštěstí pro Real probudil alespoň v Lize mistrů. Real tak může těšit fakt, že se mu na cizích hřištích velmi daří - ve dvanácti zápasech venku nasbíral úctyhodných osm vítězství. Los Blancos mají co odčiňovat také svým věrným fanouškům, neboť vzájemný podzimní duel na Santiagu Bernabeu skončil smírně 1:1. A to je obzvláště v derby bráno jako velký neúspěch.

Madridské derby nemá podle bookmakerů společnosti bwin žádného jasného favorita. Na vítězství domácích je vypsán kurs 2.70. Pakliže si myslíte, že zápas skončí stejně jako poslední vzájemné měření sil, tedy remízou, máte možnost využít kursu 3.20 na nerozhodný výsledek. A kdo věří hvězdnému souboru trenéra Capella, může znásobit svůj vklad kursem 2.40.

Reklama