Hlavní obsah

Rozjeté Charlotte přivítá Toronto

Nejlepší období v letošní sezoně prožívají basketbalisté Charlotte. Nejmladší tým NBA dokázal zvítězit čtyřikrát za sebou; vyhrát popáté se dnes pokusí proti Torontu.

Článek

Charlotte má sice zápornou bilanci 22-33, těžko ale v jejich případě mluvit o neúspěchu. Bobcats jsou v zámořské soutěži teprve třetím rokem a každým rokem mají lepší výsledky. Jejich cílem je vybudovat mužstvo, které by v budoucnu mohlo pomýšlet na play off, a zatím se jim to daří. Svou budoucnost částečně postavili na dvojce předloňského draftu Okaforovi, kterého obklopuje široký kádr zkušených i mladých hráčů. Těm chybí už jen pět výher k tomu, aby překonali své loňské maximum. Tomu se hodně přiblížili v posledních dnech. První část sezony uzavřeli domácí výhrou 100-85 nad Chicagem a výborně odstartovali i do té druhé - znovu před svými diváky si poradili s New Orleans 104-100, poté v Minnesotě porazili domácí Timberwolves 100-95 a včera přehráli Philadelphii 102-87.

Právě včera byl ohrožen start Okafora, který kvůli příznakům nemoci vynechal ranní trénink. Nakonec ale nastoupil, i když jen jako náhradník, a se 16 body a 16 doskoky se stal hvězdou zápasu. Fanoušci Bobcats nyní doufají, že Okafor nebude chybět ani dnes. Na druhé straně totiž bude stát Chris Bosh, největší opora Toronta. Bosh je pro svůj tým přinejmenším stejně důležitý, jako Okafor pro Charlotte. Podobně jako Charlotte, i Toronto má ale k dispozici široký kádr, takže se už letos dokázalo vypořádat s absencí důležitých hráčů. Bosh v prosinci chyběl Raptors tři týdny a kanadský tým bez něj odehrál 12 zápasů, z nichž dokázal šest vyhrát; na konci ledna potom chyběl bleskurychlý rozehrávač T. J. Ford, kterého ovšem dokázal skvěle zastoupit Španěl Calderon. I díky němu se Torontu v posledních týdnech nebývale daří - od domácí porážky s Utahem odehráli čtrnáct utkání s bilancí 11-3. Jednu z výher si připsali právě proti Charlotte, které v Air Canada Center před měsícem rozdrtili 105-84.

Dnešní utkání se sice hraje na půdě Charlotte, podle bookmakerů je ale favoritem Toronto, na které vypsali kurs 1.73. Myslíte si, že Bobcats protáhnou svou vítěznou sérii? Potom si vsaďte na ně, kurs je 2.15.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články