Hlavní obsah

Třinec může dnes ukončit sérii

, 26. února 2007

Česká hokejová extraliga si po jedenácti letech dopřává rozšířené play off, do něhož postoupilo více než prvních osm mužstev. Vyrovnaná základní část určila do předkola hraného na tři vítězné zápasy zajímavé dvojice, které jsou složené z klubů z různorodých koutů republiky. Obě série již dnes mohou být rozhodnuté, protože domácí prostředí pro kluby z Čech nebylo v prvních dvou zápasech žádnou výhodou.

Článek

Třinec celý minulý týden procestoval. Nejprve si výhrou v prodloužení zajistil poslední postupovou příčku do předkola play off a posléze vybojoval na dalekém západě dvě výhry v normální hrací době. To vše se mužstvu podařilo ve velmi kombinované sestavě. Oceláři v útoku postupně přišli o pět důležitých hráčů. Peterek se Skořepou by již dnes nastoupit měli, podobně jako obránce Seman. Start dalšího útočníka Zálešáka je s otazníkem. Pro trest nebude moci nastoupit obránce Frolo. Třinec ovšem zatím táhnou jiní dva hráči. Brankář Čechmánek nezapomněl, s jakou musel opustit v minulé sezóně klub dnešního soupeře a Štefanka již nastřílel během dvou utkání předkola play off stejný počet branek jako za celou základní část.

Karlovy Vary se většinu kol dlouhodobé části extraligy pohybovaly na místech zaručujících přímý postup do čtvrtfinále. V posledních dvou kolech však nezískaly žádný bod a nyní stojí před velmi rychlým koncem jejich prvního účinkování v play off. Na vlastním ledě jim nepomohli ani diváci, které do hlediště nepřilákala v odpovídajícím počtu ani pro klub vskutku historická událost. Energie se však především v obou domácích zápasech s dnešním soupeřem nechala ukolébat tím, že se vždy dostala do vedení. V sobotu nevystačila ani s dvoubrankovým náskokem. Naprosto zatím propadá v udržení pozornosti v posledních třetinách zápasů. Karlovy Vary už také léči první šrámy, ale jsou rády, že se jim do sestavy vrátil Kraft a chybět by jim měl nejspíše jenom útočník Pech.

Bookmakeři bwin očekávají, že série těchto dvou klubů dnešním večerem skončí. Na výhru domácího Třince vypsali kurs 1,9. Hostům se skutečně na ledě dnešního soupeře nedaří, když zde v normální hrací době vyhráli pouze dva zápasy z osmnácti. Dnes si lze na vítězství Karlových Varů vsadit v kursu 3,15. Pouze v jednom z deseti posledních vzájemných zápasů padlo dohromady více než pět branek. I proto na tuto příležitost bookmakeři bwin vypsali kurs pouhých 1,47.

Reklama