Hlavní obsah

Pomstí se Stuttgart za víkendovou porážku?

Eurotip.cz

Dvakrát během jednoho týdne se spolu utkají fotbalisté Stuttgartu a berlínské Herthy. O víkendu se hostům podařilo na hřišti Stuttgartu uhrát bezbrankovou remízu. Uspějí na stejném místě i podruhé?

Foto: dpa

Nejlepší střelec Stuttgartu Mario Gomez (vlevo) v souboji s Markusem Brzenskou z Frankfurtu.

Článek

Uhrát nerozhodný výsledek na stadionu Gottlieba-Daimlera byl pro Herthu bezpochyby úspěch. Stuttgart totiž doma neztrácí body často a navíc, po zimní přestávce odstartovali svěřenci trenéra Armina Veha skvěle - v Norimberku sice ostudně prohráli 1:4, poté ale porazili Bielefeld, Dortmund, Brémy a Frankfurt a v tabulce bundesligy tak poskočili na druhé místo.

Hertha na tom ve druhé části sezony byla o poznání hůře. Na rozdíl od Stuttgartu vyhrála svůj první zápas, když si doma poradila s Wolfsburgem 1:0 a po pětibrankovém přídělu od Hannoveru se dokázala vzpamatovat a znovu před svými diváky porazit Hamburk 2:1, poté ale zase ztratila všechny body, tentokrát na hřišti Schalke, a o týden později si z berlínského stadionu odvezla tři body Mohuč za vítězství 2:1.

Ztráta dvou bodů je v současné situaci pro Stuttgart citelná. Kdyby o víkendu uspěl, přiblížil by se vedoucímu Schalke na pouhé dva body a mohl by příští týden útočit na čelo tabulky. Nyní budou mít Vehovi svěřenci možnost remízu Herthě oplatit a tentokrát věří, že defenzivní hra, se kterou před pěti dny ve Stuttgartu vyrukovali, nebude hostům v pohárovém čtvrtfinále nic platná. "Jestli Hertha bude hrát znovu stejně, tak gól nedá. Jenže aby mohla postoupit, bude muset skórovat," prohlásil Veh.

Ačkoli nedávné měření sil dopadlo nerozhodně, považují nyní bookmakeři za favorita zápasu znovu Stuttgart, na který vypsali kurs 1.80. Myslíte si, že Hertha na stadionu domácích v devadesáti minutách znovu neprohraje? Potom si vsaďte na neprohru hostů, kurs na ni je 1.83.

Reklama