Hlavní obsah

Oslabený Arsenal hraje v Blackburnu

Je tomu 11 dní, co Arsenal hostil v rámci FA Cupu na svém Emirates Stadium Blackburn. Zápas tehdy skončil bezbrankovou remízou a o postup do čtvrtfinále se tak poperou oba celky dnes v Ewood Parku, domácím stánku Rovers.

Foto: 1. FC Brno

Emmanuel Adebayor se kvůli víkendové potyčce dnes na hřišti neobjeví.

Článek

Blackburn patří každoročně mezi průměr Premier league, což prokazuje i letos. Jeho 37 bodů stačí momentálně na 10. příčku. Výběr Marka Hughese často střídá dobré chvilky se špatnými. O víkendu přišla jedna z těch dobrých, když si Rovers poradili na domácím hřišti s přehledem s Portsmouthem, kterému uštědřili debakl 3:0. Do listiny střelců se dvakrát zapsal útočník Shabani Nonda, jenž mohl dokonce do sítě Pompey vstřelit hattrick, ale s nabídnutou penaltou naložil prachmizerně a brankář James se po výborném zákroku na adresu reprezentanta Koga jen pousmál. Hughes dnes může už počítat s útočníkem Bennim McCarthym, který na hrotu nahradí Matta Derbyshirea a zařadí se po bok Nondy. Nejistý je start obránce Chrise Samby.

Arsenal měl na své poměry slabší první polovinu sezony, ale do druhé vstoupil fantasticky. V Premier league si v roce 2007 poradil už s Charltonem, Blackburnem, Manchesterem United i Wiganem. S Rovers se dnes v letošním roce už potřetí. "Pro nás je to důležitý zápas, chceme zvítězit a kvalifikovat se tak do další fáze. FA Cup je pro nás další šancí dostat se do finále a bojovat o nějakou trofej," konstatoval Arsene Wenger, manažer Kanonýrů. Ten o víkendu přihlížel vypjatému souboji jeho celku ve finále Carling Cupu s Chelsea, který vyvrcholil hromadnou potyčkou obou mužstev. Bez trestu z ní nevyvázla dvojice Kolo Toure - Emmanuel Adebayor, která si tak dnes nezahraje. Zranění jsou navíc Thierry Henry, Tomáš Rosický a Abou Diaby. Nejistý je start u Justina Hoytea, Thea Walcotta a Gaela Clichyho.

Domácí nastoupí v Ewood Parku narozdíl od hostů v kompletním složení, což se může na výsledku projevit. Jestliže věříte, že se tak stane a Blackburn dokáže zvítězit, pak využjte kursu 3.35. Remízu si můžete vsadit za kurs 3.20 a na vítězství Gunners je kurs 2.05.

Reklama