Hlavní obsah

Oslabené Miami míří do Washingtonu

Bez některých hvězd se budou muset obejít týmy, které se dnes utkají ve Washingtonu. Domácí Wizards přivítají Miami, jemuž bude znovu chybět klíčový rozehrávač Dwyane Wade.

Článek

Co se týká zdravotních problémů, Miami i Washington prožívají nejhorší období v letošní sezoně. Miami, kteří letos obhajují titul z loňského ročníku, už si se zraněnými hráči užilo své. Většinu sezony byl mimo hru pivot Shaquille O'Neal a problémy měli i Jason Williams, James Posey a další hráči. Opravdovou katastrofou byl ale pro Heat až nedávný zápas v Houstonu. Nejen, že v něm Miami prohrálo, ale navíc se zranil hvězdný rozehrávač Dwyane Wade; ten už dříve chyběl v sedmi zápasech, v nichž Miami uspělo jen jednou. Je jisté, že Wade nebude hrát ani dnes, dokonce se spekuluje o tom, že pro něj sezona skončila. Bez něj si zatím hráči trenéra Rileyho nevedou příliš přesvědčivě - nejprve prohráli v Dallasu, potom doma porazili nevýrazný Cleveland a v posledním utkání prohráli v New Yorku s místními Knicks 93-99.

O moc lépe na tom ale není ani dnešní soupeř Heat. Washington si letos vede velice slušně především díky trojici Gilbert Arenas, Antawn Jamison, Caron Butler. Tito hráči jsou ofenzivními tahouny celého mužstva, které soupeře zatíží průměrně 105 body na zápas. Poslední týdny ale byly pro Wizards katastrofální. Na konci ledna se v utkání s Detroitem zranil Jamison, nejlépe doskakující hráč týmu; bez něj odehrál Washington devět utkání s bilancí 4-5. V tom devátém se navíc zranil Caron Butler, a to už bylo opravdu zle, tím spíš, že si s jeho zraněním lékaři neví příliš rady. Pokud dnes nenastoupí, většina zodpovědnosti bude znovu na Arenasovi, jednom z nejlepších střelců soutěže. Soupeři jsou si toho ovšem dobře vědomi a rozehrávače bedlivě hlídají; Arenas měl proto v posledních dvou zápasech procento střelby z pole pod 25%, což přispělo k prohře v Minnesotě i v New Jersey.

Dnes se Washington vrací do hlavního města, kde je podle bookmakerů proti Miami mírným favoritem s kursem 1.71. Myslíte si, že Miami i bez Wadea dokáže na palubovce oslabeného Washingtonu uspět? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.15.

Reklama