Hlavní obsah

CSKA změří síly s Olympiakosem

Eurotip.cz

V Eurolize už bojuje posledních 16 celků rozdělených do čtyř skupin. Obhájce trofeje z loňského roku - CSKA Moskva dnes zajíždí na horkou řeckou půdu, kde změří síly s Olympiakosem Pireus.

Článek

Řecký vícemistr postoupil do Top Sixteen z 3. příčky ve skupině A, kde zvítězil v 10 zápasech a čtyřikrát odcházeli svěřenci Gershona Pinhase z palubovky jako poražení. Mezi nejlepší šestnáctkou hráli prozatím pouze 2 utkání; nejdříve dokázali uspět v Bělehradě s místní Partizanem a před týdnem těsně o dva body nestačili ve Španělsku na Joventut. Dnes je čeká první domácí zápas a hned s loňským vítězem Final Four. "Hrajeme proti evropskému šampiónovi a týmu, který letos zaznamenal v Eurolize pouze jednu porážku. Tato fakta vypovídají o tom, jak zápas bude těžký. Mužstvo CSKA má mnoho zkušených hráčů, kteří spolu hrají už několik let. Musíme být výborní v obraně i útoku, aby jsme uspěli," pěje slova chvály na soupeře kouč Gershon Pinhas, který se s Moskvany naposledy setkal v Praze při finále Final Four, když na lavičce Maccabi Tel Aviv přihlížel prohře svého týmu. "Bude to pro nás velmi důležitý a obtížný zápas proti CSKA. Po naší porážce v Badaloně potřebujeme zvítězit," řekl James Penn, rozehrávač a nejlepší nahrávač Olympiakosu.

CSKA Moskva - obrovský pojem v evropském basketbale, mužstvo plné výborných hráčů a reprezentantů. Jak je zmíněno výše, loňský vítěz Euroligy, který letos prohrál pouze jeden zápas - ve 3. kole základní skupiny nestačil ve Francii na Pau-Orthez, ale nutno podotknout, že italský trenér Moskvanů Ettore Messina neměl k dispozici zdaleka kompletní kádr. Dnes je tomu jinak a CSKA je opět připraveno zvítězit. Mezi nejlepší šestnáctou si už poradilo s Joventutem i minulý týden s Partizenem. "Dnes to bude velmi těžké utkání. Friendship aréna vytvoří jistě úžasnou atmosféru, která bude domácí hnát kupředu. Co se samotného zápasu týče, tak si myslím, že budou rozhodovat doskoky," konstatoval Messina. "Bude to obtížný zápas. Olympiakos praktikuje v Top 16 rychlou přímočarou hru a jeho fanoušky vyburcují hráče k maximálnímu výkonu. My jsme připraveni pro bitvu a maximálně koncentrováni," doplnil kouče Trajan Langdon, rozehrávač a současně nejlepší střelec ruského celku.

Vyprodaná Friendship aréna jistě požene k vítězství domácí, na které si můžete u společnosti bwin vsadit s kursem 2.00 rovné. Do role mírného favorita je pasováno slavné CSKA Moskva, na jehož vítězství dnes experti vypsali kurs 1.81. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama