Hlavní obsah

Hamburk hraje na stadionu lídra

Eurotip.cz

Páteční předehrávka 24. kola bundesligy bude mít nádech šlágru. Vedoucí Schalke totiž přivítá v Gelsenkirchenu Hamburg, který konečně začal v posledních zápasech prokazovat vysokou kvalitu svého kádru a prodírá se tabulkou výše.

Článek

Schalke mělo horší úvod ročníku, ale po krátké době se díky svým výsledkům stalo oblíbeným „koněm“ sázkařů. Série 13 zápasů bez porážky, kterou svěřenci Mirko Slomky odstartovali 5. listopadu v zápase s Bayernem Mnichov, skončila až minulý týden, kdy modrobílí nestačili doma na Leverkusen a prohráli nejtěsnějším možným rozdílem. Schalke disponuje po Norimberku vůbec nejlepší obranou bundesligy, která v probíhající sezoně inkasovala pouhých 22 branek v 23 zápasech. Je to i díky tomu, že linie Rafinha - Bordon - Krstajič - Rodriguez spolu odehrála téměř všechny dosavadní zápasy. Mezi tyčemi jim kryje záda dvacetiletý odchovanec Manuel Neuer, který v šestnácti utkáních vychytal osm nul, čímž vystrnadil z branky zkušeného Franka Rosta. Do útoku mužstvo z Gelsenkirchenu v létě angažovalo zatracovanou hvězdu Kevina Kuranyiho, který svými dosavadními 11 brankami a 7 asistencemi dává jasně najevo svou kvalitu. Stejný počet asistencí má i jeho parťák v útoku - Lincoln. Ten ale po prohraném zápase s Leverkusenem neudržel nervy a po konečném hvizdu napadl reprezentanta Bernda Schneidera, za což mu hlavní rozhodčí ukázal červenou kartu a disciplinární komise mu vytyčila stop v následujících pěti utkáních. Lincoln bude dnes jedinou absencí domácích v zápase proti Hamburku. „Chceme zvítězit a odpoutat se od našich pronásledovatelů,“ řekl kouč, jehož mužstvo má v tuto chvíli čtyřbodový náskok na druhý Stuttgart.

Kdyby se v Evropě vyhlašovala cena pro největší zklamání letošního fotbalového ročníku, tak by právě Hamburk byl jistě díky svým výsledkům v podzimní části sezony velkým favoritem na vítězství. Mužstvo plné hvězd začalo až v posledních týdnech naplňovat předsezónní prognózy, ale o příčky, které zaručují v příštím ročníku evropské poháry už bude bojovat jen velmi těžko. Díky vítězstvím s Dortmundem, Brémami a Frankfurtem jsou svěřenci Huuba Stevensona momentálně na 13. příčce bundesligy. „Koukám dopředu na to co nás čeká, minulost je za námi, nyní je důležitá současnost a budoucnost,“ komentoval tragickou první polovinu ročníku holandský kouč. Ten má dnes k dispozici kompletní kádr, ve kterém nechybí Piotr Trochowski, jenž tento týden prodloužil v přístavním klubu smlouvu.

Domácí jsou považováni i kvůli postavení v tabulce za favorita s kursem 1.90 na jejich vítězství. Hodnota kursu na remízu je rovné 3.40 a na vítězství Hamburku 3.60. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama