Hlavní obsah

Atlanta potřebuje zabrzdit propad

Sedm utkání dnes nabízí severoamerická NHL. Kluby z kanadských měst ze severovýchodní divize jsou na cestách. Montreal je zatím na osmém místě východní konference a byl by tedy rád za nějaký bodový příspěvek z Buffala. Toronto by si v danou chvíli ani play off nezahrálo a potřebuje tedy o to více body z New Jersey. V těchto dnech velmi vytížená Ottawa hraje v Atlantě.

Článek

Domácí tým kvůli špatným únorovým výsledkům přišel o první místo v jihovýchodní divizi, které představovalo v minulých dvou odehraných sezónách snadnou vstupenku do play off a cestu k zisku Stanleyova poháru. Atlanta na vlastním ledě v normální hrací době vyhrála naposledy v polovině ledna. Vedení klubu se v posledních dnech před uzávěrkou přestupů činilo. Premiéru v novém dresu si již odbyli obránce Žitnik a útočník Thachuk. Dupuis poprvé nastoupí za Atlantu dnes. V minulém měsíci dostal v brance několikrát přednost Hedberg, ale pondělní důležitou výhru jistil za zády spoluhráčů Lehtonen. Jedna z mála věcí, na kterou by mužstvo mělo z druhé poloviny února navázat, je dobrá hra v oslabení.

Ottawa dělá od Vánoc mnoho pro zřejmě již nedostižný cíl, kterým je prvenství v divizi. Únor se jí vyvedl nejlépe, když v něm odešla bez bodu pouze z jednoho zápasu. Senátoři si během druhého měsíce kalendářního roku vyzkoušeli všechno možné. Obejít se museli např. bez potrestaného brankáře Emeryho, který by však měl jinak nastupovat co nejčastěji, protože na něj bude trenér zřejmě spoléhat i v play off. Některá vypjatá utkání Ottawy připomínala bitvy rozhodující fáze sezóny již nyní. Možná i na jejich základě vedení klubu usoudilo, že není třeba do sestavy příliš zasahovat, ačkoli pro zvýšení počtu alternativ byl na pozici centra přiveden Saprykin.

Bookmakeři bwin se spíše příklání k tomu, že domácí celek svůj postupný propad nezastaví. Na vítězství Atlanty vypsali kurs 2,65. Hosté na ledě dnešního soupeře dosud v každé sezóně alespoň jednou vyhráli. V té probíhající se jim to na první pokus nepodařilo. Dnes si lze na výhru Ottawy vsadit v kursu 2,15.

Reklama