Hlavní obsah

Bundesliga: využijí Stuttgart a Brémy zaváhání Schalke?

Německá bundesliga pokračuje 24. kolem a po páteční předehrávce, v níž Schalke doma podlehlo Hamburku, je jasné, že boj o čelo tabulky zůstává otevřený. Stuttgart jede do Leverkusenu a může se dotáhnout na jediný bod, Brémy hostí Bochum, šlágrem by mohl být duel Herthy s Bayernem.

Foto: dpa

Nejlepší střelec Stuttgartu Mario Gomez (vlevo) v souboji s Markusem Brzenskou z Frankfurtu.

Článek

Bielefeld - Norimberk (sobota 15:30)

V těžké pozici je domácí trenér Geideck. U týmu je pouhé tři týdny, v nichž však Arminia podlehla Bochumi a Cottbusu, dvěma rivalům v boji o udržení, a klesá tabulkou. "Musíme to zlomit," přeje si Geideck. On i všichni ostatní cítí, že je nejvyšší čas zabrat. Tým se proto odebral na třídenní soustředění, aby se na Norimberk co nejlépe připravil. Do veledůležitého zápasu nenastoupí vykartovaný Schuler ani zranění Eigler a Djeng.

Hosté začali i druhou část ligy výborně. Oproti podzimu ale chtějí pokračovat s drobnou změnou - spoustu remíz proměnit v nějaké výhry. V týmu panuje výborná atmosféra, média jen hodně rozebírala závěr posledního zápasu, kdy trenér Mayer vystřídal brankáře. "Chytat bude ten nejlepší. Uznávám, je to citlivé téma, ale Klewer je lepší na penalty, proto šel do hry," prohlásil kouč. Norimberk má stále mnoho zraněných, navíc Pinola s Wolfem stojí kvůli kartám.

Pravděpodobné sestavy - Bielefeld: Hain - Korzynietz, Bollmann, Gabriel, Westermann - T. Marx, Kauf, Kučera - Kamper, Wichniarek, Böhme. Norimberk: R. Schäfer - D. Reinhardt, Nikl, Beauchamp, Greško - Galásek - Polák, Engelhardt - Vittek, Schroth, Saenko.Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.10 - 2.25

Leverkusen - Stuttgart (sobota 15:30)

Po výhře na Schalke věří v Leverkusenu v obrat sezóny k lepšímu. Nyní je čeká další soupeř z čela tabulky - dravý Stuttgart. Do branky si opět stoupne mladý Adler, který při svém debutu ve Veltins Aréně doslova zářil. "René si po minulém utkání zaslouží chytat znovu. Budu šťastný, když zopakuje poslední výkon," prohlásil trenér Skibbe. Místo na lavičce tak zbude na zkušeného Butta. Pro karty stojí Barbarez, zraněn je Roque Junior.

Stuttgart se v týdnu pomstil Hertě za její antifotbal z posledního ligového kola a vyřadil ji v poháru. Hosté však potřebují naplno zabrat i v lize a v Leverkusenu je nečeká snadná práce. "Očekávám hodně těžký zápas. Leverkusen jde herně nahoru," řekl kouč Stuttgartu Veh. Proti Hertě si navíc přivodil zranění nohy Mario Gomez a jeho start je nejistý. Podle všeho by se ale měl dát do pořádku a s Cacauem opět vytvoří obávané útočné duo.

Pravděpodobné sestavy - Leverkusen: R. Adler - Castro, Haggui, Juan, Babic - Ramelow, Rolfes - Freier, B. Schneider, Barnetta - Kießling. Stuttgart: Hildebrand - Tasci, Fernando Meira, Delpierre, Magnin - Pardo - Hilbert, Hitzlsperger - da Silva - Cacau, Gomez.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.15 - 2.55

Brémy - Bochum (sobota 15:30)

Povinné tři body musejí získat domácí, jestliže si chtějí udržet šance na zisk titulu. Po třech prohrách přivezly Brémy bod z Gladbachu, proti Bochumi berou jen tři body. "Doufám, že naše série už skončí. Ještě není pozdě. Tuto sezónu není nikdo schopný vyvarovat se výpadků," prohlašuje Klaus Allofs, sportovní ředitel Werderu. Domácí trápí absence opor Baumanna a Borowskiho. Spekuluje se i o vážnosti problémů kanonýra Kloseho.

Bochum už hrála na hřišti Werderu devětadvacetkrát a ani v jednom případě nedokázala vyhrát. I bod bude v sobotu pro hosty dobrý. Trenéru Kollerovi bude kvůli kartám chybět tvůrce hry Misimovič, zraněn je Lense. "Pokusíme se uspět. V Brémách se Bochumi, ani mě osobně, nikdy nedařilo, ale proč se tím zabývat," říká Koller. "Budeme makat naplno a třeba urveme bod. A nebo taky víc," dodává.

Pravděpodobné sestavy - Brémy: Wiese - C. Fritz, Mertesacker, Naldo, Womé - Frings - D. Jensen, Vranjes - Diego - Klose, Hunt. Bochum: Drobný - O. Schröder, Maltritz, Yahia, P. Bönig - Bechmann, Dabrowski, Zdebel, Trojan - Epalle - Gekas.Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.85 - 8.00

Wolfsburg - Gladbach (sobota 15:30)

Lvi si po sérii dobrých výkonů začínají věřit. "Tento zápas musíme vyhrát a udržet rivala v úzkých. Je to zápas o šest bodů," vyhlašuje trenér Augenthaler. Wolfsburg v týdnu také úspěšně proplul národním pohárem, což týmu ještě dodalo na sebedůvěře. "Máme před soupeřem respekt, ale rozhodně se ho nebojíme," říká obránce Hofland. Právě on však bude kvůli kartám chybět. Zraněni jsou S. Müller a dos Santos.

Hosté se pod novým trenérem Luhukayem herně zvedli, ale výsledky kdovíjaké nemají. "S tímto trenérem nemůžeme sestoupit. V týmu pročistil atmosféru a cítím, že půjdeme nahoru," prohlásil útočník Delura. "V každém zápase můžeme vyhrát. Známe silné stránky i slabiny Wolfsburgu, uvidíme, jak dopadne samotný zápas," dodává kouč Luhukay. Kvůli zraněním nebude moct nasadit Neuvilla, Soncka, Daemse ani Svenssona.

Pravděpodobné sestavy - Wolfsburg: Jentzsch - Möhrle, Madlung, Quiroga, Van der Heyden - van der Leegte - Makiadi, Krzynowek - Marcelinho - Boakye, Klimowicz. Gladbach: Keller - Bögelund, Gohouri, Zé Antonio, Jansen - El Fakiri - Polanski, Kluge - Delura - Rafael, Insua.Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.25

Hertha - Bayern (sobota 15:30)

Ještě nedávno se Berlínští chlubili výbornou formou, nyní se jim už tolik nedaří. V lize se obávají o pohárové příčky a jsou vyřazeni v poháru. "Na pohárový zápas musíme zapomenout, to je pro nás velice důležité. Musíme začít znovu hrát jako tým, potom se výsledky dostaví," uvedl trenér Götz. Proti Bayernu nebude mít lehkou úlohu při tvorbě základní jedenáctky. Zranění vyřadilo opory Boatenga, Bastürka nebo Chaheda.

Lépe se po posledních zápasech dýchá Bayernu. Ligoví soupeři ztrácejí body a v Lize mistrů vstřelil proti Realu Madrid v závěru branku naděje van Bommel. "Konečně cítím, že se vše obrací k lepšímu. Stále není naše pozice taková, jaká by měla být, ale po víkendu nám zase může být o dost lépe," hlásí trenér Hitzfeld. Bayern nemá problémy se zraněními. Po dlouhodobém úrazu už trénuje Ismael, ani Hargreaves na tom není příliš špatně.

Pravděpodobné sestavy - Hertha: Fiedler - A. Friedrich, van Burik, Simunic, Fathi - Dardai, A. Schmidt - Ebert, Gilberto - Pantelic, Gimenez. Bayern: Kahn - Sagnol, Lucio, van Buyten, Lahm - A. Görlitz, van Bommel, Demichelis, Schweinsteiger - Makaay, Podolski.Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.10 - 2.25

Frankfurt - Hannover (sobota 15:30)

Eintracht se poslední dobou v lize doslova trápí, vysvobodit ho může čerstvý pohárový úspěch. Proti rozjetému Hannoveru to však v žádném případě nevypadá na jednoduchou záležitost. "Doufám, že můžeme uspět i v lize," věří trenér Funkel. "Ale je jasné, že Hannover je jiný kalibr, než Offenbach," dodává. Sestava domácích bude ochuzena o obránce Kyrgiakose, který čerstvě laboruje s poraněným stehenním svalem. Mimo jsou i Jones, Pröll a Rehmer.

Do nevídané ráže se dostali svěřenci trenéra Heckinga. Nejenže sbírají body a hrají pohledný fotbal, Hannover dokonce střílí spousty branek a domácí návštěvnost utěšeně narůstá. Zápas ve Frankfurtu však hosté považují za těžkou zkoušku jejich připravenosti na boj o pohárové příčky. "Eintracht bude hrát hodně tvrdě. Musíme se na to připravit a nenechat se zastrašit," varuje Hecking. Na marodce má Tarnata s Brdaričem, nenastoupí ani vykartovaný Balitsch.

Pravděpodobné sestavy - Frankfurt: Nikolov - P. Ochs, Russ, Vasoski, Spycher - M. Fink - A. Streit, A. Meier, Weissenberger - Takahara, Thurk. Hannover: Enke - Cherundolo, Vinicius, Fahrenhorst, Halfar - Yankov, Lala - Štajner, Rosenthal, Huszti - Hashemian.Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.05 - 2.60

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články