Hlavní obsah

V Seville se dnes bude hrát o první místo

Eurotip.cz

To nejlepší fotbalové menu bude dnes ve večerních hodinách naservírováno pro fanoušky z andaluské metropole. Na vyprodaném stadionu Sancheze Pizjuana, domácím stánku FC Sevilly, se představí hvězdný soubor z Barcelony. Zasvěcení fandové jistě tuší, že se bude jednat o souboj prvního s druhým, přičemž domácí ztrácí na Barcu pouhé dva body.

Článek

Sevillští za sebou mají poněkud nešťastný týden. Ve středu se totiž utkali v odvetě poháru Copa del Rey s městským rivalem Betisem a utkání skončilo velice neslavně. V 57. minutě otevřel skóre Frederic Kanouté, což zřejmě neunesl jeden z fanoušků Betisu a zasáhl neznámým předmětem trenéra soupeře Juanda Ramose do hlavy. Ten musel být hospitalizován, načež hráči FC Sevilly se rozhodli na protest proti tomuto činu ze zápasu odstoupit. Nyní však k dnešnímu utkání. Sevilla dnes může prodloužit svoji šňůru neporazitelnosti, která dosud čítá šest zápasů. Důvod k optimismu však brzdí fakt, že z těchto šesti utkání Sevilla hned čtyři zremizovala, a to vždy shodným výsledkem 0:0. Naposledy se tak stalo minulý týden na hřišti Getafe. Neprosadil se ani elitní střelec soutěže Frederic Kanouté, jenž nasázel v probíhajícím ročníku už 18 branek! Dobrou zprávou pro trenéra Ramose je návrat karetního hříšníka Daniela Alvese, jenž zaujme místo na pravém kraji obranné čtveřice. Kvůli čtyřem žlutým kartám však dnes nebude moci nastoupit brazilský forvard Luis Fabiano, kterého pravděpodobně nahradí Alexander Keržakov. Důležitost tohoto utkání vystihl na předzápasové tiskové konferenci již zotavený kouč Juande Ramos: „Je to hodně důležitý zápas. Kdybychom jej ztratili, měli bychom pak na Barcu manko pět bodů a to si myslím, že už by bylo hodně těžké dotahovat.“

Katalánský velkoklub čeká v následujících dnech pořádně nabitý program! Posuďte sami. Dnes čeká hráče Barcy zápas o první místo se Sevillou, v úterý boj o postup v Lize mistrů na hřišti Liverpoolu a příští víkend El classico, tedy derby s Realem Madrid. Myslí na to i trenér Frank Rijkaard, a proto pro dnešní zápas ani nenominoval dva pilíře základní sestavy – stopera Liliana Thurama a středopolaře Deca. Ve středečním zápase Copa del Rey na hřišti Zaragozy zase pro změnu nenastoupil Eto’o, ten ale dnes bude určitě hrát. V mužstvu by měla po určitých neshodách v nedávné minulosti panovat dobrá nálada, kterou určitě umocnil středeční postup do semifinále poháru Copa del Rey přes nebezpečnou Zaragozu. V Barceloně však určitě vědí, že souboj s druhou Sevillou bude o něčem úplně jiném. Kataláncům může svazovat nohy především jejich bilance ze zápasů na hřištích soupeřů, která je na takový velkoklub až příliš slabá. Naposledy se ze zisku tří bodů radovali Ronaldinho a spol. 19. listopadu na Mallorce, od té doby mají na kontě pouze čtyři plichty a dvě prohry. Naproti tomu jejich soupeř doma z jedenácti zápasů pouze dvakrát nevyhrál. Statistiky tedy hovoří spíše pro Sevillu, ale kvalita je pořád na straně Barcy. Ta dnes nejspíš nastoupí v klasickém rozestavení 4-3-3, kdy na hrotu budou operovat Eto’o, Ronaldinho a Messi, do obrany se místo Thurama postaví Rafael Márquez a černou práci ve středu pole bude odvádět Edmilson. Frank Rijkaard na rozdíl od svého protějšku nehodnotí tento zápas jako klíčový: „Výsledek ze zápasu se Sevillou je důležitý, ale ne rozhodující. Myslím si, že tento jeden zápas ještě nerozhodne o konečném pořadí na čele ligy.“ Optimismus do žil může nalít hráčům Barcelony vzpomínka na poslední vzájemný zápas, ve kterém svého dnešního soupeře porazili na Nou Campu poměrem 3:1.

Souboj o první místo v tabulce nemá podle bookmakerů bwin papírového favorita. Na vítězství Sevilly je vypsán kurs 2.55. Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.20 a výhra hvězdného souboru z Barcelony je ohodnocena kursem 2.50.

Reklama