Hlavní obsah

Dokáže Chelsea využít případnou ztrátu Manchesteru?

eurofotbal.cz

Nejen šlágr mezi Liverpoolem a Manchesterem United nabídne dnes anglická Premier League. Chelsea bude chtít v Portsmouthu případné zaváhání lídra využít ke stažení jeho náskoku, Arsenal hostí Reading a může se dotáhnout bod za Liverpool, ve Watfordu se hraje šestibodový zápas o naději na záchranu...

Článek

Liverpool FC - Manchester United (sobota 13:45)

O Šlágru 29. kola Premier League bylo už dlouho jasno. Dnes na sebe narazí dva nejúspěšnější anglické týmy historie a zároveň nesmiřitelní rivalové - Liverpool a Manchester United. Oplatí Reds na Anfield Road rudým ďáblům podzimní porážku?

Celé preview tohoto zápasu najdete zde.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.10 - 2.65

Tip eurofotbal.cz: 0

Newcastle United - Middlesbrough FC (sobota 16:00)

Dny plynou a marodka Newcastlu je stále plná, v současnosti na ní je sedm fotbalistů. "Má to i své výhody. Pro spoustu hráčů je to obrovská motivace, což se projevuje na našich výkonech," řekl manažer Glenn Roeder. Těmi sedmi zraněnými jsou Stephen Carr, Emre, Craig Moore, Michael Owen, Shola Ameobi, Peter Ramage a Celestine Babayaro. I bez nich se "strakám" v posledních týdnech daří, Newcastle vyplul ze sestupovéh pásma a doma neprohrál již osmkrát v řadě.

Middlesbrough je na tom v řadě ohledů stejně jako jeho sobotní soupeř. Ani Boro se nevydařil vstup do sezóny, rok 2007 však přinesl změnu k lepšímu. Tým manažera Garetha Southgata je nyní na 12. příčce a stále je ve hře v FA Cupu. "Nepřikládáme lize věrší důraz než poháru nebo naopak. Liga je součástí procesu a my musíme jenom dřít a dřít," prohlásil Southgate. Rovněž Middlesbrough se může pochlubit jednou slušnou sérií, z posledních sedmi zápasů prohrálo jenom jednou. Proti Newcastlu nenastoupí Abel Xavier, Fabio Rochemback, Mark Schwarzer a Robert Huth.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.65

Manchester City - Wigan Athletic (sobota 16:00)

Utkání mezi Manchesterem City a Wiganem je těch méně prestižním, co můžeme v 29. kole Premier League spatřit. Oba týmy se potácejí ve spodních patrech tabulky. S formou jsou na tom lépe hostující Latics, kteří v posledním utkání udolali Newcastle United, Manchester City nedokázal v Premier League vyhrát už pět zápasů v řadě.

Manchester City se může spolehnout na novou posilu Emila Mpenzu. Do týmu se také vrací Paul Dickov, který laboroval se zraněným prstem. Naopak na marodce je kvarteto Trevor Sinclair, Nedum Onuoha, Danny Mills a Darius Vassell. Hostující Wigan se bude muset obejít bez zraněných Henrik Camara, Chris Kirkland, Arjan de Zeuuw a Paul Scharner. Vykartovaný je Fitz Hall. Otazník visí nad startem Emila Heskeyho, kterého trápí třísla a Caleba Folana (kotník).

V podzimním vzájemném měření sil vyhrál Wigan vysoko 4:0.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.20 - 4.00

Fulham FC - Aston Villa (sobota 16:00)

Souboj na Craven Cottage slibuje vyrovnanou bitvu. Fulham a Aston Villa jsou sousedy v tabulce a na svých kontech mají shodný počet bodů (32). Aston Villa si brousí zuby na teprve druhou letošní výhru na půdě soupeře. A oprávněně, s Fulhamem neprohrála již sedmkrát v řadě, z pěti zápasů na půdě londýnského rivala pak odešla poražena jenom jednou. "Tohle je poprvé v sezóně, kdy můžeme vybírat ze slušného počtu hráčů," pochvaluje si Martin O´Neil téměř prázdnou maridku, na níž jsou Laursen, Gardner a Moore.

Fulham se v posledních týdnech propadá a z deseti zápasů vyhrál jenom jednou. "Naším cílem je stát se desátým nejlepším týmem soutěže," vyhlašuje manažer Chris Coleman. Ten se již hodně dlouho neradoval z více než jednobrankového vítězství svého týmu, londýnský klub alespoň o dvě branky nevyhrál již 40 zápasů v řadě. K prolomení této nepříznivé bilance mu v sobotu nepomohou Antti Niemi, Franck Queudrue, Mark Pembridge, Simon Elliot, Ahmad Elrich a Vincenzo Montella.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.05 - 3.05

Arsenal FC - Reading (sobota 16:00)

Arsenal před týdnem bojoval ve finále Carling Cupu, manažer Arsene Wenger v utkání proti Chelsea dal příležitost hráčům z lavičky, přesto utrpěl citelné ztráty. "Je to asi jenom shoda okolností, že se strkanice zúčastní dvacet hráčů a potrestáni jsou nakonec jenom ti z Arsenalu," zlobí se Wenger na FA, která za šarvátku udělila třízápasové tresty Adebayorovi, Touremu a Ebouemu. To však nejsou jediné ztráty "kanonýrů", do zápasu proti Readingu totiž nezasáhnout ani Henry, Rosický, Hoyte, Diaby, Van Persie a Flamini. Arsenal na Emirates Stadium ještě neprohrál a před utkáním s Readingem v jeho prospěch hovoří ještě jedna statistika, oba kluby se zatím potkaly šestkrát a z těchto měření sil pokaždé vyšel vítězně londýnský tým.

Reading nejenom že nikdy Arsenal neporazil, více než dvacet let mu navíc nedal gól. Teď by se mu to ale mohlo podařit. Royals sice v minulém kole prohráli s Middlesbrough, i tak jsou na fantastické šesté příčce se šestibodovým mankem právě na Arsenal. "Skvěle pracuje s mladými fotbalisty. Sice to nejsou Angličené, ale jsoupříkladem pro všechny kluby na světě," pochválil práci svého protějška manažer Readingu Steve Coppell. Ten se na Emirates Stadium bude muset obejít bez Sonka, Mata a Conveye.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.90 - 6.50

Watford FC - Charlton Athletic (sobota 16:00)

Oběma týmům jde o záchranu, takže tanto zápas může hodně rozhodnout. Charltonu schází na 17. Wigan šest bodů, Watfordu dokonce deset.

Charlton v minulém zápase porazil West Ham vysoko 4:0, zatímco Watford prohrál na domácím hřišti 0:3 s Evertonem. V současnosti ztrácí Watford na Addicks čtyři body a pokud by tento zápas prohrál, jeho možnost záchrany by se posunula do oblasti teorie. Dobrou zprávou pro manažera Adriana Boothroyda je návrat brankáře Bena Fostera, domácí by tak měli nastoupit v takřka kompletním složení. Chybět by měl pouze dlouhodobě zraněný King.

Naopak manažer Alan Pardew nemůže počítat hned s pěticí fotbalistů. Obránce Diawara si nezahraje kvůli žlutým kartám, zranění jsou Marcus Bent, Ben Thatcher, Herman Hreidarsson a také Madjid Bougherra. Jedinou dobrou zprávou pro Charlton Atlethic je, že zcela v pořádku je nejlepší střelec Darren Bent.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.15 - 2.60

Sheffield United - Everton FC (sobota 16:00)

Everton je opět v plné síle a začíná útočit na evropské poháry. Velkou zásluhu na tom má Andrew Johnson, který se v minulém kole vrátil zpět po zranění a ihned dal dvě branky v duelu proti Watfordu a rozhodující měrou tak přispěl k výhře 3:0. "Je dobře, že už zase může hrát," raduje se ze zotavení své hvězdy manažer David Moyes. Toffees se mohou pochlubit vynikajícím rozdílem branek, v tomto ohledu jsou totiž na pátém místě hned za velkou čtyřkou tvořenou Manchesterem United, Chelsea, Liverpoolem a Arsenalem. Před zápasem na Brammal Lane jsou zranění Van der Meyde, Valente a McFadden, otazníky visí nad starty Pistoneho a Hibberta.

"Žiletky" si potřebují trochu udobřit své fanoušky poté, co před týdnem vyfasovali čtyřku od Liverpoolu. Moc dobře však vědí, že proti rozjetému Evertonu je nečeká nic snadného. "Za Johnsona mohli dát 8,5 milionu liber, ale on je nejlepším nákupem letošní sezóny," vysekl kanonýrovi liverpoolského týmu poklonu manažer Neil Warnock. Tomu budou chybět Lucketti, Tonge a Montgomery, na poslední chvíli se pak rozhodne o startech Leigertwooda a Kilgallona. Sheffield bude spoléhat na historickou bilanci - Evertonu doma naposledy podlehlv sezóně 1977/1978.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.15 - 2.60

Portsmouth FC - Chelsea FC (sobota 18:15)

Chelsea teď musí jenom vyhrávat, aby si ještě udržovala šanci na dostižení Manchesteru United. Osmý Portsmouth zatím předvádí solidní výkony a drží si skvělou pozici.

První utkání na domácím hřišti vyhrála Chelsea 2:1, ale tentokrát se počítá s velmi vyrovnaným zápasem. Portsmouthu v utkání bude chybět hned pět hráčů, kteří většinou hrávají v základní sestavě. Konkrétně si v sobotu nezahrají Mendes, Lauren, Davies, O’Neil a Johnson. Manažer Harry Redknapp už může počítat s Stefanovicem, Hughesem, Benjanim. "Určitě si ještě pamatujeme skvělé výkony ze začátku sezóny, sice se nám poslední dobou moc nedaří, ale já doufám, že se zvedneme a budeme předvádět výkony podobné těm na začátku roku."

Chelsea po skvělém výkonu proti Arsenalu z minulého týdne doufá, že vyhraje a stáhne už tak dost velký náskok Red Devils. Mimo hru budou Joe Cole, Boulahrouz, Obi Mikel a především kapitán John Terry, jemuž po zranění hlavy start zakázali lékaři. "Máme několik mladých hráčů, kteří dokážou nahradit zraněné, jako tým jsme hodně silní i bez hvězd typu Terryho," řekl manažer Jose Mourinho. Blues na vedoucí Manchester ztrácejí již devět bodů, mají však jeden zápas k dobru.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.80 - 3.40 - 1.57

Nedělní program:

14:35 Bolton - Blackburn

17:00 West Ham - Tottenham

Reklama