Hlavní obsah

Valencii čeká zápas s nevyzpytatelným Vigem

Zajímavý duel by se měl odehrát v úvodním utkání pětadvacátého kola na Mestalle. Doma excelentní Valencia nastoupí proti venku solidnímu Vigu.

Článek

Ches prohráli před svými fanoušky jedinkrát koncem listopadu proti Realu Madrid. Těsně nad sestupovým pásmem se pohybuje Vigo, které s posledních třinácti utkání vyhrálo jediné, ovšem daří se mu venku, kde nasbíralo už osmnáct bodů (čtvrté místo ve venkovní tabulce) naproti osmi domácím (poslední místo v domácím pořadí).

Trenér "netopýrů" Quique Sanchez Flores nebere tento zápas na lehkou váhu. "Je to pro nás velmi důležitý zápas, respektujeme sílu Celty a jsme si vědomi toho, že jsou lepší venku, nežli na svém stadionu," řekl na oficiálních klubových stránkách. "Bude se jim hrát dobře, protože nebudou pod tlakem, Celta má některé kvalitní hráče. Gustavo Lopez, Nene a Fabian Canobbio, to jsou všechno skvělí fotbalisté, musíme si je podhlídat." Kouč Flores plánuje změny v sestavě po minulém zápase s Gimnásticem (1:1), debut by si měl odbýt Asier del Horno, vrátit by se měli kapitán Albelda, stoper Albiol a také zkušený Canizares. Do utkání by po zranění mohli zasáhnout Ruben Baraja a Vicente, naopak stále budou chybět Regueiro, Edu a Gavilán.

Trenér Celty Fernadno Vazquez věří v příznivý výsledek na Mestalle. "Každý bod dodává velké zesílení morálky a je ohromně cenný. Vyhrát proti takovému soupeři, jako Valencia, by bylo velké oživení a impuls pro můj tým."

Vigo má na marodce Santose Irineye, otazníky potom visí nad záložníkem Borjou a obránci Tamasem a Lequim, zda nastoupí, se rozhodne až těsně před utkáním. Vazquez ke zraněním dodává: "Zranění jsou normální jev, my budeme muset hodně bojovat v tomto duelu."

Pravděpodobná sestava Valencia CF:

Pravděpodobná sestava Celta Vigo:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.20 - 8.00

Tip eurofotbal.cz: 1

Reklama