Hlavní obsah

Nedělní Serie A: odrazí Lazio útok AC?

Tři velkokluby už mají 27. kolo Serie A za sebou, dnes je však na programu ještě dalších sedm zápasů. Palermo se představí v Messině, Lazio hostí Sampdorii, Fiorentina změří síly s Turínem, šestibodový souboj o záchranu čeká Parmu a Regginu.

Článek

Cagliari Calcio - Atalanta Bergamo (neděle 15:00)

Až šestnácté Cagliari přivítá klidně hrající hosty z Bergama a nutně potřebuje zvítězit. V Turíně už Giampaolovi svěřenci předvedli opoznání útočnější herní projev a proti fotbalovému soupeři v tom hodlají pokračovat. Mají však velké problémy se sestavou – kromě brankáře Chimentiho kamarádům nepomůžou ani Esposito, Langella a Marchini, takže hlavní tíha zodpovědnosti za teprve čtvrté vítězství v domácím prostředí bude opět ležet na Suazovi.

Atalanta má z posledních pěti kol jen čtyři body, což je její nejhorší série v této sezoně. Na trávník se vrací tvůrce hry Cristiano Doni, na hrotu bude opět působit Ventola, jelikož jeho hlavní konkurent Zampagna není kvůli zranění vůbec nominovaný. "Zápas v Janově jsme ztratili velice nešťastně, teď se ale nesmíme vymlouvat a konečně zabrat," tvrdí Doni. Vykartování jsou obránci Bellini s Talamontim, nahradit by je měli Adriano a Tissone.

Pravděpodobné sestavy: Cagliari Calcio:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.80 - 3.05

Udinese Calcio - Empoli FC (neděle 15:00)

Udine má velké problémy v defenzivě, takže se v základní sestavě zřejmě dočkáme Tomáše Zápotočného. Felipe je po operaci kýly, k dispozici ještě nebudou ani Zenoni se Sivokem. Navíc je mimo hru i kapitán Iaquinta, takže kouči Malesanimu právem nechybí soudnost: "Empoli má neuvěřitelně propracovanou hru, sám jsem zvědavý, jak se s tím v oslabeném složení vypořádáme. V příštím kole jedeme do Říma, takže tři body by byly skvělé."

Empoli boří jeden svůj rekord za druhým a i když ho od předkola Ligy mistrů dělí jen dva body, jede si zápas na stadión Friuli hlavně užít. "Tato sezona je jako jeden velký krásný sen, daří se nám takřka vše a i v Udine s námi počítejte, budeme zase nebezpeční," varuje soupeře záložník Buscé. Trenér Cagni se musí obejít bez úspěšného střelce z minulého kola Saudatiho, který dostal čtvrtou žlutou kartu. Hrát nebude ani šéf obrany Pratali.

Pravděpodobné sestavy: Udinese Calcio:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.90 - 3.90

Messina Peloro - Citta di Palermo (neděle 15:00)

Další horkokrevné derby uvidí v neděli po obědě na Sicílii. Hosté k němu přijíždí jako mírný favorit, a to i přesto, že v posledních třech zápasech jen remizovali. Postrádat budou kapitána Coriniho a střelce Amauriho. "Tohle nejsou naše dny, ale kdy jindy se chytnout, když už ne v tomto prestižním derby. Svému týmu věřím - už jsme skoro kompletní a konečně připravení navázat na výkony z úvodu sezony," ujišťuje lodivod růžovočerných Guidolin fanoušky, že se nemusí o osud svých miláčků bát.

V Messině berou jen výhru a zároveň doufají v neprohru Parmy, jen tak se totiž posunou v tabulce na nesestupovou příčku. Pomoci by jí k tomu měl i kanonýr Riganó, který se konečně představí v základní sestavě, vrací se i další útočník – Di Napoli. Problémy se svalem nedovolí hrát obránci Zorovi. Minule vyloučený De Vezze dostal trest na dva zápasy.

Pravděpodobné sestavy: Messina Peloro:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 2.80 - 2.30

FC Parma - Reggina Calcio (neděle 15:00)

Devatenáctá Parma ztrácí na svého nejbližšího soupeře čtyři body a úkol tak zní jasně: musí vyhrát za každou cenu! Nepomůže jí k tomu tvůrce hry Morfeo a důležitý střední záložník Grella je vykartovaný. "Mohl bych říct, že je to pro nás zápas roku, jenže takových nás čeká ještě dvanáct. Reggina je venku nebezpečná - musíme si proto dávat velký pozor, možná rozhodne jediný gól," tvrdí domácí trenér Ranieri, který ve svém novém působišti stále nevyhrál.

Hosté z jihu Itálie přišli v posledním zápase proti Fiorentině o tři body v poslední chvíli, to ale na jejich hlavním úkolu nic nemění. "Stejně bychom museli v Parmě vyhrát, pokud chceme mít aspoň trochu klid," konstatuje hrotový útočník Bianchi, kterému bude scházet zraněný parťák Amoruso. V obraně opět nahradí Giosa Lanzara.

Pravděpodobné sestavy: FC Parma:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.80 - 3.15

Lazio Řím - Sampdoria Janov (neděle 15:00)

Lazio má momentálně nejlepší formu ze všech týmů italské ligy a i nadále úspěšně živí sen o Lize mistrů. Ve středu proti Catanii se sice dlouho trápilo, ale nakonec zásluhou rychlých útočníků a povedených standardních situací třikrát udeřilo a zaslouženě vyhrálo. "Hlavně v prvním poločase jsme měli nějaké problémy, ale tenhle tým má neskutečnou morální sílu. Před nedělním zápasem jen lehce potrénujeme, aby na nás opět nedolehla únava," popisuje kouč Rossi situaci ve svém mužstvu. Kromě brankáře Peruzziho si může vybírat ze všech svých hráčů.

Sampdorii spadl velký kámen ze srdce, když díky sporné penaltě v závěru přetlačila nebezpečnou Atalantu. Hráči jsou si dobře vědomi, že na Olympijském stadiónu mohou jen překvapit. "Nemáme se čeho bát, oni hrají výborně a sami si na sebe ušili bič, budeme dobře bránit a věřím, že naše chvíle přijde," hýří optimismem hostující stratég Novellino. Nenastoupí potrestaný Flacchi a dlouhodobě zraněný stoper Terlizzi.

Pravděpodobné sestavy: Lazio Řím:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.00 - 4.65

Calcio Catania - AC Siena (neděle 15:00)

Na Sicílii dělají všechno možné, aby zažehnali velkou krizi, ale momentálně se nedaří nic. "Vůbec nám nepřeje štěstí, asi jsme ho urazili. V Rimini se navíc vůbec necítíme jako doma a rychle tady potřebujeme udělat nějaké body, aby nás to pak v závěru soutěže nemrzelo," připomíná trenér Marino známý fakt, že Catania všechny zbývající zápasy odehraje mimo svůj stadión. Zraněný je Falsini, Sottil má pyká za karty a zbytek trestu si odsedí Spinesi. Zřejmě jen na lavičce zůstane střelec z minulého kola Giuseppe Colucci.

Siena už pětkrát nevyhrála a stejně jako Catania už pomalu ztrácí silnou pozici ve středu tabulky. V tomto zápase bude opět postrádat kapitána Chiesu, který je i ve svém pokročilém věku stále klíčovou postavou. "Hodně lidí mi říkalo, že pro nás už není přínosem. Já si myslím, že opak je pravdou, ostatně na trávníku je to velmi dobře vidět, ví své kouč Sieny Beretta. Do obrany znovu zařadí vytáhlého Rinauda a do útoku trio Cozza – Maccarone – Corvia.

Pravděpodobné sestavy: Calcio Catania:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 2.70 - 3.00

ACF Fiorentina - FC Turín (neděle 15:00)

"Fialky" budou svoji toskánskou pevnost hájit ve stejném složení, v jakém ve středu šťastně vydolovaly bod na horké půdě v Reggině. "O té penaltě nemohlo být sporu, hrajeme útočný fotbal se spoustou zajímavých situací ve vápně, přesto to byla teprve naše druhá v sezoně," stěžuje si naoko kouč Fiorentiny Prandelli. Mimo hru jsou jako již tradičně v posledních týdnech záložníci Santana, Gobbi a Donadel.

Sedm gólů a jedenáct bodů - to je letošní nelichotivá bilance "býků" na cizích hřištích. O změnu by se měl postarat staronový trenér De Biasi: "Loni jsme byli venku ve druhé lize nejlepší, máme brejkové typy hráčů, kteří v tom umí chodit. Ve Fiorentině to ale budeme mít velice těžké." Nenastoupí potrestaný kapitán Ardito a útočník Stellone.

Pravděpodobné sestavy: ACF Fiorentina:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.00 - 9.00

Reklama