Hlavní obsah

Prolomí West Ham dlouhou sérii neúspěchů?

Devětadvacáté kolo Premier league dnes uzavřou 2 zápasy; Bolton hostí Blackburn a v londýnském derby na sebe narazí West Ham a Tottenham. Utkání se hraje v Upton Parku, domácím stánku Kladivářů.

Foto: ČTK

Zklamaný malý fanoušek West Hamu United.

Článek

Ti měli před sezonou rozhodně vyšší ambice než boj o záchranu, který je i přes stále velké množství kol do konce pro ně faktem. Na začátku prosince sáhlo vedení klubu k výměně manažera - Alana Pardewa nehradil na lavičce Alan Curbishley. Ten nepřišel do až tak neznámého prostředí, jelikož za populární Curbs před třiceti lety hrával. V novém působišti se hned uvedl husarským kouskem; ve svém prvním vystoupení na lavičce Kladivářů dokázal dovést své svěřenci k vítězství nad Manchesterem United a uštědřit mu v té době teprve druhou porážku v probíhajícím ročníku. Po tomto úspěchu ale West Ham opět tápe. Až na remízy s Fulhamem a Newcastlem od té doby nebodoval - tříbodový zisk si tak naposledy připsal 17. prosince. S výpraskem odešli Curbishleyho svěřenci ze hřiště i minulý týden, když nestačili na rovněž sestupem ohrožený Charlton a prohráli dokonce 4:0. Alan Curbishley dnes může konečně počítat s navrátilci do sestavy Bowyerem, Collinsem, Spectorem a nejspíše i Neillem a Upsonem. Mimo hru je naopak kapitán Reo-Coker, který minulý týden obdržel 10. žlutou kartu.

Svěřenci Martina Jola vstoupili do letošní sezony špatně, poté přišlo výrazné zlepšení, ale úvod roku 2007 jim nevyšel. Zlepšení přišlo před 14 dny, kdy Spurs vyhráli v Evertonu. Tento výsledek následně potvrdili doma s Boltonem, kterému uštědřili debakl 4:1. Hlavní postavou tohoto zápasu byl útočník Robbie Keane, který v 11. minutě otevřel skóre, poté asistoval Jenasovi u branky na 2:0 a ve 22. minutě sám zvyšoval už na 3:0. O 15 minut později ale zahrál rukou v pokutovém území a zkušený rozhodčí Graham Poll nemohl jinak než Ira vyloučit. Dnes čeká Spurs soupeř z opačného konce tabulky. „Oni udělají dnes vše, aby uspěli, jelikož nutně potřebují body a neúspěch se jim může stát osudným,“ ohlédl se za dnešním soupeřem útočník Jermain Defoe. Ten dnes v nominaci nechybí narozdíl od trojice Benoit Assou-Ekotto, Steed Malkbranque a Danny Murphy. Nejistý je navíc start Jermaina Jenase, Pascala Chimbondy a Didiera Zokory.

O derby se říká, že nemá nikdy favorita. Bookmakeři to vyjádřili poměrně vyrovnanými kursy na všechny příležitosti. Vítězství domácího West Hamu se dá vsadit s kursem 2.95. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 3.15 a na výhru Tottenhamu 2.25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články