Hlavní obsah

Dortmund po dlouhé době s Wörnsem v sestavě

Eurotip.cz

Německá bundesliga dnes završí své 24. kolo dvěma zápasy, které začínají shodně v 17:00. Cáchy doma hostí Mohuč, druhé utkání se hraje v Signal Iduna Parku, domácím stánku Borussie Dortmund. Ta přivítá momentálně patnáctou Chotěbuz, kterou dělí pouze jeden bod od sestupové zóny.

Článek

Borussia zaznamenala v zimní přestávce výměnu hlavního trenéra; Berta van Marwijka nahradil na lavičce Jürgen Röber. Znalému fotbalovému fandovi není toto jméno jistě cizí; Röber jakožto hráč oblékal v osmdesátých letech dres Werderu Brémy, Bayernu Mnichov, Leverkusenu nebo anglického Nottinghamu Forest. Trenérskou štaci odstartoval jako hrající kouč v Essenu a před zimním nástupem do Dortmundu vystřídal například mimo jiné Stuttgart, Herthu Berlín nebo Partizan Bělehrad. Ve své premiéře na lavičce Borussie sice uspěl, když jeho mužstvo dokázalo otočit zápas s Bayernem Mnichov a zvítězit, ale od té doby zaznamenal Dortmund pouze jeden úspěch - vítězství před 14 dny s Mönchengladbachem. Minulý týden nestačil na Hannover, především díky špatné defenzívě, která inkasovala 4 branky. Důvod k radosti tak v tuto chvíli trenérovi dělají pouze návraty hráčů po zranění. Klíčový muž, stoper Christian Wörns se vyléčil z těžkého onemocnění, střední záložník Sebastian Kehl se vrací po sérii dlouhodobých zranění, kvůli kterým nastoupil letos pouze ve dvou utkáních. "Wörns je opět celkem v pořádku. Vypadá to tak, že může hrát," řekl trenér.

Chotěbuz do letošní sezony odstartovala velmi dobře, ale postupně se její forma vytrácela a na současném postavení v tabulce je to znát. Do druhé poloviny ročníku vstoupila celkem slušně; porazila Mönchengladbach a následně remizovala s Hamburkem i Bochumí. Poté ale přišly porážky s Mohučí a Norimberkem. Chuť si spravili svěřenci Petrika Sandera minulý týden na vlastní stadionu, kde porazili 2:1 Bielefeld. Střelecky se opět prosadil Sergiu Marian Radu, který je se svými devíti brankami nejlepším střelcem Energie. Dnes čeká Sanderův výběr utkání venku, která jsou něj vždy těžší, tím spíš dnes v pověstné Westfálské aréně. „Prohráli jsme naše poslední dva venkovní zápasy a dnes máme šanci tuto negativní sérii přerušit. Cestujeme do Dortmundu s cílem zvítězit,“ neskrýval své ambice kouč. Tomu dnes v nominaci chybí vykartovaný Daniel Gunkel a zranění Lars Jungnickel s Igorem Mitrevskim. Zpět do základní jedenáctky se naopak vrací duo Jiayi Shao - Steffen Baumgart.

V roli favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Jürgena Röbera vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.55. Myslíte si, že Chotěbuz neodjede ze Signal Iduna Parku s prázdnou, pak si na to vsaďte - kurs na její neprohru je 2.20.

Reklama