Hlavní obsah

Dallas může soupeři odskočit

Severoamerická NHL dnes nabídne většinu z osmi zápasů v dřívějším čase, než je v této soutěži běžné. Pittsburgh očekává body z divizního utkání s Philadelphií. Detroit může velmi snížit šance na účast v play off Coloradu. Dallas se v pacifické divizi v dlouhodobé části sezóny naposledy střetne se San Jose.

Foto: REUTERS/Jessica Rinaldi

Karel Rachůnek z New Yorku Rangers (vlevo) prostřeluje brankáře Dallasu Mika Smithe.

Článek

Domácí klub prožil dobrý únor, v němž odehrál většinu zápasů před vlastním publikem. Dallas doma prohrál v minulém měsíci pouze jeden zápas ze sedmi. Vedení klubu provedlo počátkem týdne výměnu v obraně, do níž přivedlo Norströma, který by se měl dnes dočkat své premiéry v dresu nového klubu. Hvězdy se jistě těší, že se postupně během zbývajícího měsíce budou uzdravovat další hráči, kteří dlouhodobě chybí především v útoku. Dallas má ještě šanci něco udělat se svým postavením v tabulce, protože může těžit z menšího počtu odehraných zápasů. V žádném z předchozích sedmi zápasů nedostal v normální hrací době více než dva góly. Pokud chce ještě pomýšlet na první místo v divizi, měl by ovšem soupeře porážet již v šedesáti minutách, což se mu v posledních šesti zápasech podařilo jen jednou.

San Jose na rozdíl od dnešního soupeře v minulém měsíci především cestoval. Uspěl právě v polovině venkovních utkání. Ještě hůře se mu vedlo doma. V první polovině února nemohl nastupovat brankář Nabokov a ve druhé byl naopak mimo hru Toskala. Žralokům se podle výsledků daří nejlépe, pokud jsou k dispozici oba, protože se tím zřejmě dokáží lépe motivovat. Dnes se tedy očekává, že dostane přednost finský gólman. V pátečním zápase se mužstvo muselo obejít bez kapitána Marleaua a nejvytěžovanějšího hráče klubu, kterým je obránce Hannan. Start obou hráčů je opět s otazníkem. San Jose však situaci předešlo, když nijak nezahálelo na přestupovém trhu. V obraně se již prosadil Rivet a v útoku to bude chtít proti bývalému klubu dnes dokázat Guerin.

Bookmakeři bwin očekávají, že konečný výsledek zápasu bude příznivější pro domácí tým. Na výhru Dallasu vypsali kurs 2,15. Avšak hosté se v přímém souboji zajisté nebudou chtít vzdát možnosti bojovat alespoň o druhé místo v divizi, které by jim mohlo možná zajistit zároveň i čtvrtou příčku v tabulce západní konference. San Jose se v minulých sezónách na ledě dnešního soka moc nedařilo, zatímco v té probíhající zde již jednou uspět dokázalo. Na dnešní úspěch hostů si lze vsadit v kursu 2,65.

Reklama