Hlavní obsah

Preston dnes hostí Southampton

V pondělní dohrávce 36. kola druhé nejvyšší anglické soutěže přivítá momentálně osmý Preston šestý Southampton. Oba celky mají v letošní sezoně stejné ambice - poprat se o postup do Premier League.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Rudolf Skácel, fotbalista anglického Southamptonu.

Článek

Preston skončil v loňském ročníku Championship League na čtvrté příčce, čímž si zajistil baráž o postup do nejvyšší soutěže. Hned v semifinále ale nestačil na Leeds, a tak se s tímto snem musel nejméně na rok rozloučit. Letošní sezonu zahájil ve stejném duchu jako tu minulou. Po několika úvodních kolech se držel na nejvyšších příčkách, postupem času se ale jeho síla vytrácí. Potvrdil to jasně minulý týden, kdy prohrál na hřišti Cardiffu 1:4; jedinou branku svěřenců Paula Simpsona zaznamenal z pokutového kopu nejzkušenější hráč týmu a reprezentant Skotska Graham Alexander. Ten dnes na hřišti nebude chybět, na rozdíl od zraněného dua Simon Whaley-Paul McKenna. Mimo hru je rovněž křídlo Lewis Neal, naopak francouzský obránce Youl Mawene je už fit a utkání se Southamptnem nevynechá. Zdravý už je i Adam Nowland, který laboroval více než rok se zlomenou nohou.

Podobný průběh letošní sezony jako Preston zažívá Southampton. Ten je v tuto chvíli o dvě příčky výše, ale jen díky lepšímu skóre se stejným ziskem 59 bodů. V minulém kole ale na rozdíl od svého soupeře bodoval, a to naplno; po brance Marka Saganowskiho porazili svěřenci George Burleyho Ipswich. Zkušený Polák přišel do mužstva v zimě na hostování z francouzského Troyes a v pěti zápasech se zatím trefil dvakrát. Za Southampton hraje i jeden český fotbalista - Rudolf Skácel přestoupil do tohoto klubu za 1,6 miliónu liber v létě z Hearts. V novém působišti se mu nedaří tak, jako ve skotském celku, tři vstřelené branky jsou ale na záložníka uspokojující. Trenér Burley dnes na hřiště pošle stejnou jedenáctku, jako proti Ipswichi. Mimo hru jsou stále Alexander Ostlund a Darren Powell, problémy s kolenem přetrvávají u Michaela Svenssona.

Jen díky domácímu prostředí jsou mírným favoritem utkání svěřenci Paula Simpsona, na které bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 2.30. Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.15. Myslíte si, že Southampton dnes prokáže, proč je stále pasován na mužstvo, které má šanci postoupit? Potom si vsaďte právě na jeho vítězství - kurs je 2.80.

Reklama