Hlavní obsah

Naplní Liberec očekávání soutěžících?

Eurotip.cz

Obrovský zájem mezi účastníky soutěže na Eurotip.cz vzbudily dva dnešní souboje play off hokejové extraligy. Vítězství obou domácích týmů by potěšila několik set sázkařů.

Foto: Eurotip.cz

Soutěž Eurotip.cz

Článek

Není divu, že Liberci věří tolik lidí. Severočeský tým se stal suverénem letošní základní části a svoji sílu prokazoval především na svém stadionu, kde prohrál pouhé tři zápasy. Třinec je ovšem jedním z těch, kteří si z Liberce odvezli velecenné body, když tam na konci listopadu zvítězil 1:0, a v předchozím měření sil na stejném stadionu prohrál až po prodloužení 2:3. Oceláři jsou navíc rozehraní; do čtvrtfinále postoupili poté, co ve třech zápasech přehráli Karlovy Vary. Naprostá většina soutěžících přesto věří domácím. Na Liberec si s kursem 1.42 vsadilo 1069 tipujících; 117 jich jedničku jistilo remízou a v jiný výsledek věří 105 lidí.

Podobně to vypadá i s duelem Pardubice - Znojmo. Také zde si hosté museli účast ve čtvrtfinále vybojovat; tým s druhým nejhorším útokem v lize to dokázal po třech hubených výhrách nad Kladnem. Pardubice letos zažily několikrát velké výpadky formy, ke konci základní části se jim ale vedlo dobře. Východočeši po prohře v Českých Budějovicích porazili doma Slavii 3:2, poté zvítězili 3:1 ve Znojmě a v posledním utkání si poradili s Litvínovem 4:3. O tom, že jejich vítězná série dnes bude pokračovat, je přesvědčeno 937 soutěžících, kteří si na ně vsadili v kursu 1.50. 154 se jich spokojilo s nižším kursem na neprohru domácích, 48 lidí tipuje remízu a jen 25 jich věří ve výhru hostů ze Znojma.

Ostatní zápasy z dnešní nejtipovanější pětice se odehrají na zeleném trávníku. V prvním z nich Mantova přivítá doma Triestinu. Mantova je jedním z týmů, které mohou směle pomýšlet na postup do Serie A. Důvodem jsou domácí zápasy - zatímco venku si poslední výhru připsala těsně před Vánocemi a v jarní části ligy má jen bod za remízu, na svém stadionu si po Novém roce připsala tři výhry v řadě. Triestina je na tom o poznání hůř; po zimní přestávce zvítězila jen v prvním utkání proti Modeně a ze sedmi zápasů získala šest bodů. Dnes by z Mantovy měla Triestina odjet bez bodu - myslí si to alespoň 826 soutěžících, kteří si vsadili na domácí. 33 si jich na tiket dalo remízu a jediný se odvážil vsadit dvojku s kursem 5.50.

V Německu se dnes fotbaloví fanoušci mohou těšit na tradiční dohrávku druhé bundesligy. Karlsruhe se v ní utká s Kolínem. Domácím, kteří vedou tabulku soutěže, se sice venku nedaří, zato doma jsou vynikající - z dvanácti zápasů devětkrát zvítězili a body před vlastními diváky ztratili naposledy začátkem prosince. Kolín nezačal po Novém roce vůbec špatně, po remíze s Augsburkem vyhrál třikrát po sobě. Poté ale přišla drtivá porážka 0:5 v Essenu a před týdnem ztratil další body za domácí remízu s Paderbornem. Také v tomto utkání věří sázkaři favoritovi: na Karlsruhe si s kursem 1.75 vsadilo 449 účastníků soutěže, 34 jich tipuje remízu a dvojku si vsadilo jen šest lidí.

V posledním utkání z pěti nejtipovanějších Boavista přivítá tým Belenenses. Tým z Porta vzpomíná na lepší sezony; v té letošní se mu nedaří, s 23 body je až na 12. místě. O hodně bodů Boavista ale přišla na podzim, nyní neprohrála už sedm zápasů v řadě. Po vítězství 2:0 nad Coimbrou se další tři body pokusí vybojovat proti soupeři, který se stal postrachem domácích týmů. Belenses sice doma vyhrál naposledy v prosinci zato venku se mu daří - po vítězství na hřišti mužstva Beira Mar se radoval i v Marítimu, Setúbalu a naposledy i po zápasu s Navalem. Na hřišti Boavisty by ale měli hosté narazit: domácím s kursem 1.80 věří 369 lidí, 48 jich tipuje remízu a jen deset lidí si trouflo vsadit na další výhru Belenenses.

Reklama