Hlavní obsah

Oslaví Houston Mingův návrat vítězstvím?

Více než dva měsíce museli fanoušci houstonských Raket čekat na návrat zraněného čínského obra Yao Minga. Dočkat by se měli dnes, kdy texaský tým míří do Clevelandu.

Foto: čtk

Pivot Houstonu Rockets Jao Ming.

Článek

Zprávu o tom, že si Ming zlomil nohu, se fanoušci Houstonu dozvěděli těsně před Vánocemi. Zápas, v němž se Číňan zranil, i ten další Rakety prohrály; zdálo se proto, že s Houstonem bude zle stejně jako loni, kdy Asiat chyběl 25 zápasů. Letos ale vše bylo jinak. Z dalších deseti zápasů Rakety devětkrát zvítězily a špatně se jim nevedlo ani potom. Hlavní podíl na tom měl - jak jinak - Tracy McGrady, který si i přes zvýšenou pozornost soupeřů vedl skvěle. Nyní se jemu i jeho spoluhráčům uleví. Protivníci Houstonu budou mít znovu plné ruce práce s Mingem, který s téměř 26 body a více než 9 doskoky na zápas prožívá nejlepší sezonu své kariéry, a McGrady dostane mnohem více prostoru. Je ovšem otázkou, jestli už dnes bude Ming v takové formě, jako před svým zraněním.

Cleveland je jedním z týmů, kterým se letos závažnější zranění vyhýbají. Na přelomu listopadu a prosince sice deset zápasů vynechal Larry Hughes a v únoru se ve čtyřech utkáních neobjevil litevský pivot Zydrunas Ilgauskas, Kavalíry ale nepostihla taková pohroma, jako například nedávno Miami. Proto také Cleveland v poklidném tempu míří do play off. Nedaří se mu sice tak jako loni, kdy měl v základní části bilanci 50-32, ve slabé Východní konferenci to ale zatím stačí na druhé místo. Kavalíři si občas neodpustí slabé výkony, jako když po porážce s Chicagem nestačili ani v Miami na oslabené domácí Heat, taková období ale u nich nikdy trvají dlouho. Po prohře na Floridě tak nejprve porazili New Orleans 97-89, poté v suverénním Dallasu po drtivém finiši sahali po vítězství a prohráli jen těsně 92-95, a v posledním utkání rozdrtili před svými diváky Toronto 120-97.

Podle bookmakerů je favoritem dnešního zápasu Cleveland, na který si u bwin můžete vsadit s kursem 1.59. Myslíte si, že Houston dokáže rozjetý Cleveland zastavit? Potom si vsaďte na hosty - kurs na ně je 2.40.

Reklama