Hlavní obsah

Dokáže Inter znovu dobýt Mestallu?

V osmifinále Ligy mistrů mezi Valencií a Interem Milán není ani zdaleka nic rozhodnuto. Španělský tým sice na půdě soupeře uhrál remízu 2:2 a má tak blíže k postupu, Nerazzurri však mají vynikající formu a na Valencii umějí velice dobře zahrát...

Článek

Před úvodním výkopem na San Siru byl favoritem Inter Milán. V letošní sezóně v rámci Serie A ještě neprohrál a vytvořil nový rekord v počtu výher v řadě, také v duelu s Valencií měl více ze hry. Dvakrát vedl, ovšem aktuálně třetí tým Primera Division našel pokaždé odpověď. Po brance Cambiassa vyrovnal Villa, na gól Maicona zase odpověděl čtyři minuty před koncem Silva.

Inter dokázal Valencii přehrát ve třech posledních měřeních sil, i proti němu však hraje jedna bilance. Za poslední dva roky se ve vyřazovací fázi nepodařilo postoupit ani jednomu z deseti týmů, které v úvodním utkání doma remizovaly. Naposledy domácí ztrátu odčinilo FC Porto, jemuž se v semifinále ročníku 2003/2004 povedlo vyřadit Deportivo La Coruňa.

"Řekl jsem svým hráčům, že v taktice nenastanou žádné změny jenom proto, že jsme v Itálii remizovali a dali dvě branky. Chceme předvést stejné hodnoty, formaci a přístup, které nás dovedly k remíze 2:2 a třetí příčce v lize," hlásí trenér Valencie Quique Sanchez Flores. "Základním faktem je to, že Inter je nebezpečný tým se schopností vstřelit branku jakémukoliv mužstvu. Pokud se někdo těší na pohodový zápas, tak se mýlí. Musíme udržet tempo, zápas tam byl hodně vypjatý. Hrajeme doma, tak chci, abychom měli zápas více pod kontrolou," říká dále kouč španělského týmu. Ten v průběhu necelých dvou týdnů dostal hned několik pozitivních informací. Po zranění se mu do týmu vrátil klíčový záložník Vicente, fit je i Ruben Baraja a ve víkendovém utkání proti Celtě Vigo si konečně odbyl debut obránce Asier Del Horno.

Valencia zaznamenala i ztráty. Na San Siru dostal svou třetí žlutou kartu v soutěži kapitán David Albelda a odvetu tak vynechá. V již zmíněném duelu se Celtou si navíc stehenní sval poranil Fernando Morientes, ten by se však měl dát včas do pořádku. Valencii dodnes straší poslední domácí utkání s Interem, v němž Ches ostudně prohráli 1:5. "Fanoušci chtějí odplatu a já jenom uvítám skvělou atmosféru, už teď ji dokonce cítím," věří v podporu publika Flores.

Inter sice nemá před odvetou právě nejlepší pozici, pesimismus však v jeho kádru rozhodně nepřevládá. "Řeknu vám jedno - ve Valencii vyhrajeme. Už se nám to podařilo a dokážeme to znovu," nemá obavy trenér Roberto Mancini. Odehráli jsme fantastickou první půli, měli jsme dát tři branky. Oni místo toho dvakrát vystřelili na bránu a domů si odvážejí remízu. Valencia je vynikající tým, ale byli jsme to my, kdo si zasloužil vyhrát," hodnotil Mancini před necelými dvěma týdny.

Inter minulý týden přerušil svou fantastickou sérii a po sedmnácti vítězstvích jenom remizoval s Udinese. Tato ztráta však v tabulce Serie A neznamená vlastně nic a Nerazzurri i nadále vedou, a to již o 16 bodů. Ve Valencii se trenér Roberto Mancini bude muset vypořádat hned s několika ztrátami. Mimo hru jsou defenzivní záložníci Patrick Vieira a Esteban Cambiasso, k nimž se na marodce přidal také Adriano. Brazilský útočník má svalové problémy a jeho start na Mestalle je podle posledních informací vyloučen.

Pravděpodobná sestava Valencia CF:

Pravděpodobná sestava Inter Milán:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.20 - 2.80

Tip eurofotbal.cz: 02

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články