Hlavní obsah

Bayern myslí na postup

Milionářská Liga mistrů má dnes na programu poslední čtyři osmifinálové odvety. V jedné z nich Bayern Mnichov přivítá v domácí Allianz Aréně španělský velkoklub Real Madrid. Měření sil na Santiago Bernabeu skončilo vítězstvím 3:2 pro domácí, Bayernu proto dnes stačí k postupu vítězství 1:0 nebo 2:1.

Článek

Bayern má letos - jako každý rok - ty nejvyšší cíle. Ještě před 14 dny se zdálo, že v bundeslize titul neobhájí, poslední zápasy ale daly najevo, že není všem šancím konec, jelikož šestibodová ztráta bavorského velkoklubu na vedoucí Schalke může být během pár kol smazána. Bayern v zimní přestávce jako jediný ze všech účastníků osmifinále Ligy mistrů vyměnil trenéra - Felixe Magatha nahradil staronový kouč Otmar Hitzfeld. Jeho počáteční měsíc na lavičce červenomodrých nebyl sice ideální, ale poslední vítězství nad Wolfsburgem a Herthou značí zlepšení. "Takticky se zlepšujeme zápas od zápasu. Hitzfeld nám do hlav dostal sebevědomí a my si nyní věříme, že můžeme dosáhnout všeho, čeho chceme," řekl brankář Kahn. Dnes je před Hitzfeldovým výběrem odveta osmifinále Ligy mistrů. "Není potřeba Real zničit hned na začátku, nezáleží, jestli dáme gól třeba dvě minuty před koncem," osvětlila recept dlouholetá jednička mezi třemi tyčemi Bayernu. Kouč Hitzfeld nemá žádné problémy se zraněními.

Slavný Real Madrid je v tuto chvíli na čtvrté příčce elitní španělské soutěže. Na první FC Sevillu ztrácí šest bodů, což není až tak moc a Bílý balet může stále pomýšlet i na titul. Jarní výsledky ale Real nemá zrovna povzbudivé; prohrál už s La Coruňou, Villarealem a dokonce i doma s Levante. Ani tento víkend na Santiago Bernabeu neuspěl, když uhrál pouze remízu 1:1 s Getafe. Tu zachraňoval svou letošní 12. brankou elitní madridský kanonýr Ruud van Nistelrooy. V zápase se ale zranil v poslední době klíčový muž Realu David Beckham a stejně jako on si koleno poranil i José Antonio Reyes. Dnes čeká Real v Allianz Aréně rozhodně těžký zápas. "Když ukážeme na hřišti stejného týmového ducha a dovednosti jako ve druhém poločase proti Getafe, jsem si jistý, že proti Bayernu předvedeme dobrou hru," prohlásil sebejistě trenér Capello, který u madridských fanoušků není nijak oblíben.

Zdá se, že se můžeme těšit na skvělé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin nemá utkání výrazného favorita, když na domácí vypsali kurs 1.95. Remízu ocenili hodnotou 3.20. Myslíte si, že Real napraví svá ligová jarní zaváhání a dokáže Bayern porazit, čímž zpečetí svůj postup? Jestliže ano, využijte kursu 3.60 na vítězství hostů.

Reklama