Hlavní obsah

Arsenal bez Rosického a možná i Henryho

Nelehkou pozici má před domácí odvetou londýnský Arsenal. Na hřišti svého osmifinálového soupeře - Eindhovenu - nedokázal zužitkovat několik dobrých brankových příležitostí a nakonec odjel do Anglie s porážkou 0:1. O postup se tak musí poprat na Emirates Stadium, pro českého fanouška bohužel bez kapitána reprezentace Tomáše Rosického, který má problémy s třísly.

Článek

Gunners vstoupili do jarní sezony výborně - momentálně jsou v Premier League čtvrtí, oproti ostatním celkům ale mají dva zápasy k dobru. V posledních dvou týdnech jim ovšem nevyšlo vše podle představ. Ve finále Carling Cupu podlehli Chelsea, vypadli z FA Cupu s Blackburnem a v Lize mistrů neuspěli na nizozemské půdě. Chuť si tak svěřenci Arsene Wengera alespoň trochu spravili o víkendu v ligové soutěži s Readingem. Proti nováčkovi letošního ročníku Premier League podali velmi dobrý výkon v ofenzivě, naopak obrana měla netradičně dosti velké problémy a Arsenal jen se štěstím zvítězil 2:1. Dnes čeká Kanonýry v Lize mistrů klíčové utkání, v němž musí zvítězit. Stejně jako v posledních třech zápasech se bude trenér Wenger muset obejít bez nejlepšího hráče prvního zápasu s Eindhovenem Tomáše Rosického. "Tělo si potřebovalo pár dní odpočinout. Teď už bolest necítím, ale Eindhoven nejspíš nestihnu. Další zápas hrajeme až za týden s Aston Villou, a to už bych měl být v pohodě," konstatoval kapitán české reprezentace. "Věřím, že kluci odvetu zvládnou, v Lize mistrů letos ještě končit nechci. Hrajeme doma a fanoušci nám k tomu určitě pomůžou," dodal. "Eindhoven bude hrát opatrně jako v prvním zápase a bude spoléhat na brejky," řekl k dnešnímu zápasu Wenger. Ten musí řešit kromě Rosického i další problémy. Největší pozornost se upíná ke zdravotního stavu Thierry Henryho, který má problémy s kolenem a jeho start je vážně ohrožen. "Může hrát od začátku, pokud se tak rozhodnu. V zásadě neriskuje žádné zdravotní problémy," poznamenal lodivod Gunners s ohledem na to, že francouzský kanonýr s mužstvem včera absolvoval kompletní trénink. Mimo hru jsou definitivně kromě Rosického Emmanuel Eboue, Philippe Senderos, Mathieu Flamini, Justin Hoyte a Robin van Persie.

Nizozemsko má letos svého krále v mužstvu PSV Eindhoven. Ten je v tuto chvíli v čele domácí soutěže s náskokem 12 bodů na druhý Alkmaar. Tým trénuje známější z bratrů Koemanových Ronald, který byl vždy pověstný svým dynamitem ve své pravé noze a který se čtyřkou na zádech odehrál za nizozemskou reprezentaci úctyhodných 78 zápasů. Jeho trenérská štace začala na lavičce Arnheimu odkaď se přes Ajax a portugalskou Benfiku dostal letos do PSV. Zde navazuje na svého předchůdce Guuse Hiddinka, který s Eindhovenem zaznamenával skvělé výsledky i na evropské scéně. PSV vstoupilo do osmifinále Ligy mistrů výborně, moc dobře ale ví, že stále nemá vyhráno. V odvetě proti Arsenalu bude Koeman postrádat dva obránce; Da Costa má zánět hrtanu a Jana Kromkampa trápí svalové zranění. Místo nich pošle nizozemský kouč na hřiště Adda a zřejmě Číňana Sun Sianga, který se stal v zápase proti Arsenalu prvním Číňanem nastoupivším v Lize mistrů.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí, kteří potřebují k postupu vyhrát. Na vítězství svěřenců Arsena Wengera vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.45. Myslíte si, že PSV Eindhoven uhájí svůj náskok z prvního zápasu a zajistí si vstupenku pro čtvrtfinále? Pak si na to vsaďte - kurs je 1.90.

Reklama