Hlavní obsah

Vyzrají Brémy na Vigo?

Po osmifinále Ligy mistrů jsou na pořadu i osmifinále Poháru UEFA. Všechna úvodní utkání se odehrají dnes. V jednom z nich se poměří technický španělský fotbal s německou zarputilostí - Celta Vigo přivítá na svém stadionu Werder Brémy.

Článek

Šestý nejlepší celek loňského ročníku Primera Division hraje letos dost podprůměrně. V této chvíli je až na 17. příčce elitní španělské soutěže, když má náskok pouhého jednoho bodu na první sestupovou příčku. Největší vinu na tomto aktuálním umístění mají domácí zápasy. Vigo vyhrálo na svém stadionu z 12 utkání pouze jedno, což je hodně málo. Na druhou stranu hrají svěřenci trenéra Fernanda Vázqueze velice dobře venku - v této statistice jsou dokonce čtvrtí nejlepší. Neprokázali to ale tento víkend, když prohráli nejtěsnějším možným výsledkem ve Valencii, která v úterý slavila postup do čtvrtfinále Ligy mistrů. Světlou stránkou Celty v letošní sezoně je Pohár UEFA. V tom španělské mužstvo nejdříve postoupilo z velmi těžké skupiny, ve které byly týmy jako Newcastle, Fenerbahce nebo Palermo. Ve 3. kole si potom výběr kouče Vázqueze poradil těsně v dvojzápase se Spartakem Moskva. Dnes čeká Celtu úvodní zápas osmifinále, ve kterém bude postrádat zraněného záložníka Borja Oubinu. Toho nahradí v sestavě Iriney Santos, který je zpět po měsíční absenci. „Pro mě není tento post cizí, dříve jsem tam hrával a věřím, že to zvládnu,“ okomentoval Santos post záložníka, na kterém dnes nastoupí.

Brémy jsou v tuto chvíli na 2. příčce bundesligy s tříbodovou ztrátou na vedoucí Schalke. Po třech porážkách (se Schalke, Stuttgartem a Hamburkem) získali svěřenci Thomase Schaafa bod za remízu 2:2 v Mönchengladbachu. Tento víkend konečně zabodovali naplno; na domácím stadionu vyhráli rozdílem třídy s Bochumí. O všechny 3 branky se postaral Aaron Hunt, čímž prokázal svou výbornou formu z poslední doby, kterou zastiňuje svého známějšího kolegu z útoku Miroslava Kloseho. "Sám si moc dobře uvědomuji, že umím hrát daleko lépe. Snad se chytím ve Vigu," uvedl Klose. Ve Španělsku bude německý tým možná postrádat svého kapitána Thorstena Fringse, kterého sužují svalové problémy. Jinak nemá Werder žádná čerstvá zranění.

Kursy na všechny sázkové příležitosti jsou poměrně vyrovnané. Na vítězství domácích vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.00 rovné. Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.20 a na vítězství Brém je kurs rovné 2.20.

Reklama