Hlavní obsah

Boston potřebuje domácí body

Čtvrteční NHL má na programu devět zápasů. Vancouver bude hlídat vedoucí pozici v severozápadní divizi ve Phoenixu. Calgary se k němu bude snažit přiblížit body, které by rádo získalo v Nashvillu. Třetím zájemcem o výhodné postavení pro play off je Minnesota, která se na dva dny vydává na cestu po východní konferenci, kde bude dnes hrát v Bostonu.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Domácí klub se stále nevzdal myšlenek na play off, když ztrácí na osmou pozici čtyři body a má odehrán poměrně malý počet zápasů. Boston prožil dobrý únor, který pouze při stoupající únavě špatně zakončil. Veškerá utkání v onom měsíci odchytal Thomas. V březnu již k výhře mužstva jednou přispěl i nově příchozí MacDonald, ale to hrál klub druhé utkání ve dvou dnech. Medvědi provedli během sezóny již celou řadu výměn. V sestavě se rychle zabydlel jako platná posila obránce Ward. V útoku se konečně objevil v úterý Kobasew, který přišel téměř před měsícem a včera trénoval v první řadě. Boston totiž přišel o svého nejlepšího střelce Murraye. O to větší problémy může mít s využíváním přesilových her, které u něj v posledních zápasech notně vázne.

Minnesotě se přesilovky naopak až do úterý dařily. Předevčírem však stejně jako její dnešní soupeř neskórovala a po více než dvou týdnech tedy ani nebodovala. Celkově vzato je však ve své konferenci v lepší pozici, když má na osmém místě solidní náskok a nemusí ani přestat pomýšlet na prvenství v divizi, které by ji posunulo podstatně výše. Velkou zkouškou je pro Minnesotu nynější období, protože ještě deset dnů bude hrát naprostou většinu zápasů venku, kde se jí dlouho v sezóně nedařilo. V brance by měl i dnes dostat přednost Backstrom, ačkoli byl v úterý střídán. V dresu hostů by se mohl objevit útočník Parrish, který dva předchozí zápasy vynechal.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí to se získáním důležitých bodů budou mít velmi těžké. Na výhru Bostonu vypsali kurs 2,65. Soupeři jsou z jiných konferencí a tudíž se příliš nepotkávají. Přesto je bilance vzájemných zápasů velmi zajímavá. Až do minulé sezóny jí totiž jednoznačně dominovali dnešní hosté. Na vítězství Minnesoty si lze vsadit v kursu 2,2.

Reklama