Hlavní obsah

Dnešním hitem je Pohár UEFA

Osmifinále zápasy evropského Poháru UEFA dnes upoutaly největší pozornost účastníků soutěže na Eurotip.cz. Mezi pětici nejtipovanějších příležitostí se dostaly hned čtyři.

Foto: Eurotip.cz

Soutěž Eurotip.cz

Článek

Možná nejkvalitnější podívanou slibuje souboj FC Sevilla - Šachťor Doněck. Domácí jsou úřadujícími držiteli poháru, který letos chtějí získat podruhé v řadě. Formu na to rozhodně mají - ve španělské lize předběhli i slavnou Barcelonu a Premier division nyní vévodí. To je zřejmě jedním z důvodů, proč si 991 soutěžících vsadilo jedničku s kursem 1.42. Dnešní soupeř Španělů je ale Evropou protřelý a už párkrát dokázal favorita potrápit. Šachťor chtěl letos uspět v Lize mistrů, v základní skupině ale skončil až za Valencií a AS Římem, a tak si chce spravit chuť alespoň v Poháru UEFA. Na půdě Sevilly by i remíza pro něj byla úspěchem, ve který věří jen osm lidí; výhru hostů si vsadili tři odvážlivci.

Další španělský účastník v soutěži, Osasuna, svůj první osmifinálový zápas odehraje na půdě soupeře. Třináctý celek Primera division si o formě Sevilly může nechat jen zdát, proto podle bookmakerů nebude ve Skotsku v souboji s Glasgow Rangers favoritem. Domácím, kteří v domácí soutěži bojují o druhé místo za suverénním Celtikem, dnes věří 451 sázkařů. 41 si jich vsadilo remízu a jen pět si jich dalo na tiket Osasunu s kursem 3.30.

Jediným zápasem, který narušil hegemonii Poháru UEFA, je duel basketbalové Euroligy Dynamo Moskva - Aris. Domácí v Evropě prohráli jediný zápas z posledních osmi; ve skupině G je nyní situace vyrovnaná, a proto si ruský tým nemůže dovolit ztratit zápas proti nejslabšímu soupeři, kterého navíc dokázali porazit i na jeho palubovce 86-74. Sázející jsou si toho vědomi, proto si většina z nich - 718 - vsadili jedničku s nízkým kursem 1.15. Tipnout výhru řeckého týmu si troufl jediný člověk.

Příznivý los měl v předchozím kole Poháru UEFA Newcastle. Anglický tým narazil na belgický Zulte Waregem a svoji šanci postoupit díky dvěma výhrám nepromarnil. Nyní ho čeká o poznání těžší soupeř. Alkmaar se v posledních letech etabloval mezi elitu v nizozemské lize a dobré výkony předvádí i letos. V minulém kole se o tom mohlo přesvědčit Fenerbahce, které nedokázalo nizozemský brankostroj zastavit. Na britských ostrovech je - jako obvykle - favoritem bookmakerů domácí tým, na který si dnes s kursem 2.00 vsadilo 305 účastníků soutěže. 267 jich jedničku jistilo remízou, 51 lidí tipuje remízu a jen 47 jich tipuje neprohru nebo dokonce vítězství hostů.

Dobrou sezonu letos prožívá také tým Lens. Mužstvo z malého města je ve francouzské lize na druhém místě a neztratil se ani v Evropě, kde v minulém kole vyřadil Panathinaikos. O svém postupu rozhodl už v prvním zápase, v němž doma zvítězil 3:1. Podobný vývoj si trenér Francouziurčitě představuji i nyní, ovšem to se kříží s plány Leverkusenu. Také dnešní soupeř Lens totiž v boji o osmifinále Poháru UEFA uspěl doma, když porazil Blackburn 3:2, a také jemu poté stačila k postupu bezgólová remíza na půdě soupeře. V zemi galského kohouta ovšem Leverkusenu moc lidí nevěří: 282 si jich totiž vsadilo jedničku v kursu 1.90, dalších 233 se jich spokojilo s kursem 1.18 na neprohru Lens, 58 soutěžících věří v nerozhodný výsledek a jen osm odvážlivců si vsadilo čistou dvojku.

Reklama