Hlavní obsah

Ponížené Chicago čeká Orlando

Z nejhorší letošní porážky se musejí vzpamatovat basketbalisté Chicaga. Býci včera nezvládli zápas v Miami, které je i bez Dwyana Wadea deklasovalo 103-70. Možnost vylepšit si pošramocenou reputaci budou mít dnes v Orlandu.

Foto: www.suburbanchicagonews.com

Scottie Pippen opět oblékne dres Chicaga.

Článek

Chicagu se letos na palubovkách soupeřů nedaří. Na Floridu ale dorazili psychicky posílení výhrami nad Golden State, New Orleans a úspěchem z Milwaukee, kde porazili domácí Bucks. Po dvoudenním odpočinku se postavili Miami, které si i bez hvězdného Dwyana Wadea nevede vůbec špatně. Oba týmy na sebe narazily hned v úvodním utkání sezony, kdy Chicago zvítězilo 108-66. Drtivou porážku ovšem včera Miami Chicagu oplatilo; hráči Heat byli lepší téměř ve všech činnostech a zaslouženě zvítězili 103-70. "Prostě jsme nehráli chytře," řekl po nešťastném zápase rozehrávač Kirk Hinrich. "Nevím, jak to jinak vysvětlit," dodal.

Chicagu se dnes postaví další floridský tým. Orlanda je v posledním roce nejlepším dokladem pravdivosti rčení "jednou jsi dole, jednou nahoře. Hráčům Magic se loňská sezona nevyvedla; s bilancí 36-46 neměli na play off nárok, vynikající výkony na jaře ale slibovaly lepší zítřky. Ty přišly - do letošního ročníku vtrhlo Orlando jako uragán a když skončilo v listopadu s bilancí 12-4, zdá lo se, že NBA má nového černého koně. Do poloviny ledna poté hráči trenéra Briana Hilla, který staví především na precizní obraně, poněkud polevili ve svých výkonech, pořád se ale drželi mezi špičkou Východní konference. Potom ale přišel zlom. Od výhry nad Golden State má Orlando bilanci 7-19 a o jistotě play off se najednou nedá vůbec mluvit. Je ovšem pravdou, že v poslední době měli Magic těžký los. Na konci února odcestovali do Chicaga, kde nad dnešním soupeřem zvítězili 94-87, prohry v Denveru, San Antoniu a Dallasu jsou omluvitelné a po svém návratu domů Orlando deklasovalo Milwaukee 99-81.

Dobrou zprávou pro trenéra domácích je zpráva o zdravotním stavu Granta Hilla. Věčně zraněný hráč se zdá být nyní v pořádku a proti Chicagu by mohl nastoupit. Pomůže svému týmu k třetímu letošnímu vítězství nad Býky? Podle bookmakerů spíše ano, proto na Orlando vypsali kurs 1.80. Myslíte si, že se hosté vzpamatují ze včerejšího debaklu a proti Orlandu uspějí? Potom si vsaďte na Chicago, kurs na něj je 2.05.

Reklama