Hlavní obsah

Norimberk dnes hostí Frankfurt

Tradiční páteční předehrávka otevře 24. kolo bundesligy. Tentokrát se odehraje na stadionu easyCredit, domácím stánku Norimberku, který hostí na jaře tragický Frankfurt. Podzimní měření sil těchto dvou celků skončilo remízou 2:2; právě nerozhodný výsledek mají obě mužstva v letošní sezoně velmi v oblibě.

Článek

Mužstvo s velmi početnou česko-slovenskou kolonií odstartovalo v letošním ročníku bundesligy velice dobře. Po menším výpadku vstoupilo do jarní části znovu výborně - postupně porazilo Stuttgart, Bayern Mnichov, Bochum a Chotěbuz. Poslední dvě kola ale svěřencům Hanse Meyera nevyšla podle představ; prohráli jak v Mohuči, tak i minulý týden v Bielefeldu. Kvůli těmto nepříznivým výsledkům ztratili přímý kontakt s čelem tabulky a na čtvrtý Bayern momentálně ztrácejí devět bodů. „Chceme mít za poslední čtyři zápasy 6 bodů a dnes pro to uděláme maximum,“ řekl brankář bavorského klubu Rafael Schafer. Proti Eintrachtu nenastoupí Markus Schroth, který má zlomený nos. Naopak do sestavy se vrací Robert Vittek a fit jsou rovněž obránci Wolf a Pinola.

Frankfurt letos patří opět k průměru elitní německé soutěže. Momentálně se nachází sice až na 16. příčce bundesligy, ale na deváté místo ztrácí pouhé dva body. V poslední době se svěřencům trenéra Friedhelma Funkela vůbec nedaří; po osmi zápasech bez vítězství si tříbodový zisk připsali až minulý týden, kdy na domácím stadionu porazili Hannover 2:0 a připsali si tak první vítězství od 3. prosince. O jednu z branek se postaral frankfurtský kanonýr Takahara, který se letos trefil už devětkrát, čímž se postaral o téměř třetinu všech branek svého týmu. Kouč Funkel dnes bude postrádat brankářskou jedničku Markuse Prolla, nejisté jsou starty Ioannise Amanatidise a kapitána Jermaina Jonese.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem dnešního utkání domácí, na něž vypsali kurs 1.80. Remízu ocenili hodnotou 3.40. Jestliže věříte v překvapení, kterým by vítězství Eintrachtu jistě bylo, pak využijte kursu 4.95 na hosty.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články