Hlavní obsah

Potvrdí Roda svou formu?

Eurotip.cz

Nizozemská Eredivise má dnes na programu úvodní zápas 28. kola. V něm se střetnou momentálně sedmá Roda Kerkrade a desátý Utrecht. Oba jsou spíše mužstvy domácího stadionu, což Utrecht potvrdil v podzimním vzájemném duelu, ve kterém zvítězil 2:0.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Roda Kerkrade vstoupila do letošního ročníku velice dobře, v prosinci měla menší výpadek, ale od zápasu 31. prosince s Alkmaarem neprohrála. Bodovala už tedy v 8 zápasech v řadě, když venku vždy remizovala a doma neztratila ani bod. V posledním kole svěřenci Raymonda Attevelda remizovali 1:1 na hřišti silného Feyenoordu. Dnes přivítají na domácím hřišti Utrecht, se kterým budou chtít prodloužit sérii domácích vítězství, která momentálně čítá 5 zápasů. „Utrecht má problémy na cizích hřištích. Když dostanou branku, je pro ně moc těžké vrátit se zpět do zápasu,“ konstatoval trenér Atteveld, který dnes musí řešit problémy se zraněními; mimo hru jsou Lucian Sanmartean, Kees van Buuren a Nassir Maachi.

Utrecht skončil v minulé sezoně se ziskem 55 bodů na 6. příčce. Letos jich získal prozatím 36 a díky slabému chvostu tabulky se zdá být téměř jisté, že záchranou mít problémy nebude. Minulý týden hrál těžký zápas s Alkmaarem, kterému podlehl na svém hřišti vysoko 0:4. Dnes čeká svěřence Foeke Booye zápas s rozhodně přijatelnějším soupeřem. „Dnes je to pro nás klíčové utkání. Roda je náš přímý konkurent, na kterého ztrácíme 5 bodů a jestliže chceme se mu přiblížit, tak musíme zvítězit,“ konstatoval kouč Utrechtu, který se dnes musí obejít bez služeb Kevina van Dessela.

V roli mírného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Raymonda Attevelda vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.80. Myslíte si, že Utrecht vyvrátí svou statistiku na hřištích soupeřů a odveze si alespoň bod? Pak si na to vsaďte - kurs na jeho neprohru je 1.81.

Reklama