Hlavní obsah

Zdecimovaný Edmonton hraje v Anaheimu

Eurotip.cz

Tucet klubů se dnes objeví na ledě v NHL. Carolina se pokusí o návrat do první osmičky výhrou ve Washingtonu. Ve všech dalších utkáních bude přítomen vždy nejméně jeden klub ze západní konference. Dallas sehraje druhý zápas ve druhém dni, protože se přesouvá do Columbusu. Anaheim pokračuje v sérii domácích utkání tentokrát duelem s Edmontonem.

Článek

Domácí klub se již zřejmě definitivně probral z krize, která ho postihla po Vánocích a mohla znamenat nebezpečí pro jeho postavení na čele pacifické divize. Anaheim v ní má již ovšem zase velmi solidní náskok a před sebou dlouhou řadu domácích zápasů. V brance dostává jednoznačnou přednost Giguere, jehož měsíční absence byla jedním z důvodů zmiňovaných zhořšených výsledků. Kačerům ale bude chybět možná až dva týdny opět obránce Pronger, který byl vloni jedním z klíčových hráčů v dresu dnešního soupeře. Do hry se alespoň zapojil během uzávěrky přestupů příchozí zkušený harcovník May. Anaheim však celkově vzato nepovažoval za nutné se dále posilovat a doufá, že se mu ve zbytku základní části nezraní příliš mnoho hráčů.

Edmonton dal dle mnohých při uzávěrce přestupů jednoznačně najevo, že to letos s účastí v play off nevidí reálně. Odchod klubové ikony je považován za jeden z velkých a zároveň překvapivých v letošní sezóně. Olejáři se vydávají na cestu ke třem utkáním, která sehrají ve čtyřech dnech v pacifické divizi. V pěti zápasech v řadě nezískali žádný bod, ačkoli čtyři z nich hráli doma. Edmonton dokázal své publikum rozveselit vstřelenou brankou pouze třikrát. Vůbec se mu nedaří využivat přesilové hry. Mužstvo postihla celá řada zranění, k nimž se ještě v nejméně vhodnou chvíli přidalo nachlazení. V nejhorším případě by nemuselo nastoupit až pět obránců a stejný počet stabilně hrajících útočníků.

Bookmakeři bwin vidí za těchto okolností výsledek zápasu dosti jednoznačně. Na úspěch domácího Anaheimu vypsali kurs 1,7. Oba celky se v této sezóně utkají nejspíše naposledy, protože je vysoce nepravděpodobné, že by si zopakovali v play off sérii z loňského konferenčního finále. Hosté tehdy rozhodli o svém postupu především právě úspěchy z ledu soupeře. Dnes si lze na výhru Edmontonu vsadit v kursu 4,1.

Reklama