Hlavní obsah

Rozjetá Philadelphia přivítá Lakers

Eurotip.cz

Čtyřikrát v řadě nestačili na svého soupeře basketbalisté Los Angeles Lakers. Ukončit černou sérii se pokusí dnes na palubovce Philadelphie.

Článek

Lakers v posledních dnech znovu doplácejí na zranění, která jim komplikují letošní sezonu. Na začátku března hráli stále bez zraněného Lukea Waltona, Vladimira Radmanoviče, Chrise Mihma a čerstvě i Ronnyho Turiafa. Dobrou zprávou pro trenéra Jacksona byl návrat pivota Kwameho Browna, jenže v utkání se Sacramentem se znovu zranil Lamar Odom a začalo být zle. Druhého nejlepšího střelce a nejlépe doskakujícího hráče týmu vyřadilo ze hry pochroumané rameno, kvůli němuž možná vynechá zbytek sezony. Po prohře se Sacramentem se Lakers vydali na výlet po stadionech soupeřů. Tým s prořídlou sestavou ho začal prohrou ve Phoenixu a v Minnesotě; konec utkání proti Timberwolves neunesl Kobe Bryant, který tvrdě fauloval domácího Marka Jariče. Vedení soutěže proto hvězdného střelce potrestal na jeden zápas, který Lakers bez tří hráčů základu hladce prohráli v Milwaukee 90-110.

Dnes se Bryant vrací do sestavy, aby po boku svých spoluhráčů zastavil propad svého týmu. To ale nebude vůbec jednoduché. Philadelphia totiž sice dlouho patřila na spodek NBA, ovšem po odchodu Allena Iversona do Denveru a příchodu rozehrávače Andreho Millera se konečně začíná sehrávat. Po období nevýrazných výsledků si nyní Sixers několikrát doma vyšlápli na své soupeře. Únor ukončila Philadelpia vítězstvím nad Sacramentem a poté dokonce i nad silným Phoenixem, byť oslabeným o Shawna Mariona. Po tomto utkání hráčům trenéra Maurice Cheekse narostla křídla a poradili si i s dalšími třemi soupeři: s Memphisem sice měli problémy, ale nakonec ho udolali v prodloužení, o dva dny později využili problémů New Jersey a vyhráli 99-86 a v posledním zápase zvládli proti Seattlu koncovku a zvítězili 92-89.

I přes tuto sérii úspěchů a výhodu domácího prostředí je podle bookmakerů Philadelphie outsiderem, na kterého si můžete vsadit s kursem 2.02. Souhlasíte s experty společnosti bwin, kteří mají hosty za favority? Potom si vsaďte na Lakers, kurs na ně je 1.82.

Reklama