Hlavní obsah

Larsson se dnes loučí s Manchesterem

Anglická Premier league si tento víkend dopřává odpočinku - na programu je totiž 6. kolo FA Cupu. V jednom ze zápasů přivítá Middlesbrough na svém Riverside Stadium lídra Premier league - Manchester United.

Článek

Boro své fanoušky v posledním domácím zápase potěšilo; před 14 dny si poradilo s Readingem, když se trefili oba útočníci - Viduka i Yakubu. Ani minulý týden nevyšli muži Garetha Southgatea bodově naprázdno, když uhráli bezbrankovou remízu v St. James Parku s Newcastlem a potvrdili tak velmi dobrou formu z poslední doby. Kromě zaváhání s Chelsea remizovali s Arsenalem nebo zvítězili 5:1 s ambiciózním Boltonem. Dnes čeká Middlesbrough zápas FA Cupu s Manchesterem United, do kterého pravděpodobně nezasáhnou zranění záložníci Julio Arca a Lee Cattermole. Zpět do sestavy se naopak vrací brazilský záložník Fabio Rochemback.

Rudí ďáblové jsou stále lídry Premier league; na druhou Chelsea mají momentálně náskok devíti bodů a pomalu, ale jistě se přibližují zisku titulu. Tento odstup od Chelsea si svěřenci Alexe Fergusona udrželi i přes to, že minulý týden hráli na Anfield Road s momentálně velmi silným Liverpoolem. Ale ani na jeho hřišti nezaváhali, i když o vítězství 1:0 rozhodl John O'Shea až v nastaveném čase. Stejným rozdílem vyhráli Ďáblové i v týdnu v odvetě osmifinále Ligu mistrů s Lille. O jedinou branku zápasu se postaral švédský „šutér“ Henrik Larsson, pro kterého bude dnešní zápas FA Cupu vůbec posledním v dresu United. Bývalému hráči Celticu Glasgow nebo španělské Barcelony totiž končí krátkodobé hostování a i přes přemlouvání manažera Fergusona se vrací do rodné země, konkrétně Helsingborgu. Na Riverside stadium nebude ale vidět pouze derniéra, nýbrž i jedna premiéra - debut v dresu Manchesteru si odbude čerstvě 22letý Číňan Dong Fangzhuo, který do tohoto klubu přišel sice už v roce 2003, ale do letošní zimy hostoval v belgickém FC Antwerpy, kde se během 70 odehraných zápasů 34krát střelecky prosadil. Mimo hru jsou dnes z kádru United Darren Fletcher, Louis Saha a Ole Gunnar Solskjaer.

Manchester je sice na Riverside Stadium hostem, ale i tak je považován za favorita s kursem 1.70. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.35 a vítězství domácích s kursem 4.65.

Reklama